Благотворителна вечер в помощ на бездомни кучета обедини харманлийци

Милена Митева
От Милена Митева октомври 26, 2020 09:56

Благотворителна вечер в помощ на бездомни кучета обедини харманлийци

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“ # 40/924, година XVII, 23 - 29 октомври 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

На благотворителна вечер се събраха 2 350 лв. в помощ на бездомни животни в Харманли.
Тя се състоя на 15 октомври, четвъртък, и бе организирана от НПО „Зоодоброволци“.
Тази сума ще бъде изразходвана за направата на къщички, в които животните да бъдат прибрани в тежките зимни дни и да им се закупи храна. С една част от средствата ще бъдат покрити и задължения във ветеринарна клиника, който до момента са над 1 000 лв.
„Щедростта е привилегия на добрите хора, радваме се, че живеем в един град и всички сте част от тази кауза. Наш дълг е да се погрижим за тези, които преди стотици години сме решили да опитомим, защото сме имали нужда от тях, за да бъдат наши верни приятели.“ Това каза на откриването Дима Георгиева, която е един от членовете на организацията. „Само като се обърнем с доброта и състрадание към останалите обитатели на нашата планета, които имат нужда от нашата помощ, ще бъдем достойни хора.“
Пред събралите се над 150 човека госпожа Георгиева разказа, че членовете в организацията са започнали да помага на бездомните животни, обединени от любовта към животните.
За една година над 60 бездомни кучета са излекувани и щастливо осиновени след грижите на членовете на организацията. Мечтите им са насочени към партниране с общини и местни структури.
След официалното приветствие отец Живко Георгиев отслужи Водосвет, а празничната вечер продължи с изпълнения на певицата Владислава Христозова, която е сред спонсорите на организацията.
Тя поздрави присъстващите с авторската си песен „Едно бездомно куче“, която е написала, след като е осиновила своето.

Интервю с Владислова и Тихомир четете тук.

Милена Митева
От Милена Митева октомври 26, 2020 09:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама