Виенски бал събра дейци на изкуството в Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 1, 2015 08:20

Виенски бал събра дейци на изкуството в Харманли

Акценти

 • Участниците бяха дейци на изкуството, облечени строги костюми, фракове, бални рокли, красиви капели, характерни за период от преди 100 години

Свързани публикации

Първият Виенски бал в Харманли събра дейци на изкуството и за няколко часа фоайето на читалище „Дружба“ се преобрази в бална зала. Участниците в него бяха облечени в строги костюми, фракове, бални рокли и красиви капели, характерни за периода от преди 100 години.  Атмосферата бе празнична и ни връщаше назад във времето, в един период от европейската история, който е наречен „Бел епок“(на френски: Belle Époque означаващо хубавото време ), каквато бе и идеята на организаторите. 

Всички бяха с чаши вино в ръка.

Градският хор започна изпълненията си с произведение на Верди, а след Венеция, те се озоваха в Париж и пяха музика на Жак Офенбах. Танцьорките на Галина Станкова танцуваха Кан кан на същия автор.

Георги Николов рецитира две свои стихотворения, а Деница Петрова и Ивона Янева, от класа на Ина Порязова, свириха на пиано Бах и Шуберт.

Всички хористи с удоволствие изпяха любими фрагменти от оперетата „Чарицата на чараша“.

Така неусетно от Париж, Венеция и Будапеща атмосферата се пренесе в София, а КВИГ „Славеи“, с ръководител Руси Стайков, се изяви с две изпълнения от градския фолклор на столицата.

На финала на сцената бе представен цигански кючек, изпълнен от самодееца Живко Желев. Този танц напомни, че епохата Бел епок при този етнос никога не свършва.

DSC_7868 DSC_7881 DSC_7883 DSC_7887 DSC_7897 DSC_7898 DSC_7931 DSC_7939 DSC_7948 DSC_7969 DSC_7976

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 1, 2015 08:20
Напиши коментар

7 Коментара

 1. Наско март 10, 13:56

  Браво! Чудесна проява! Очакваме и следващата година 🙂

  Отговори на този коментар
 2. артист март 2, 15:18

  Хората са направили нещо а ние сега сме недоволни.. Защо…? Ако някой друг може да направи нещо по добро нека опита… но да се критикуват хора които правят нещо от такива които даже и не смеят да опитат … не знам как да го квилифицирам…

  Отговори на този коментар
 3. Александрова март 1, 21:39

  Много злоба от хора, които явно нямат грам въображение и артистичност в себе си. Не виждам какво лошо има в това хората се забавляват. Поне вършат нещо, а не само да злобеят онлайн.

  Отговори на този коментар
 4. музикант март 1, 19:48

  Не ми стана ясно как се връзва Виенски бал с цигански кючек ….

  Отговори на този коментар
 5. Софиянец март 1, 16:53

  Поздравления за организаторите за труда който са положили за тази инициатива. Може на някои да не се харесва, но в е свежа струя в град в който има само цигани и бежанци пенсионери благодарение на комунистическата управа…
  Още веднъж поздравления и дано догодина съберете опит и да вдигнете нивото…

  Отговори на този коментар
 6. Дурова март 1, 14:21

  По голяма пародия и то некадърно поставена не бях гледала отдавна.Дано остане само на ниво Харманли,да не се излагат повече!

  Отговори на този коментар
 7. gugu март 1, 08:50

  ama tezi verno gi hapqt muhiteeee

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама