40 полицаи охраняваха 30 протестиращи

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 28, 2015 15:14

40 полицаи охраняваха 30 протестиращи

Акценти

 • Според протестиращите Харманли се обезлюдява, а практиката показва, че за една година има създадени над 100 работни места

Свързани публикации

Около 30 човека днес се събраха на протест срещу бежанците, които влизат в България. Митингът бе пред сградата на Община Харманли, където чрез мегафони организаторките Петя Георгиева и Гергана Мургова изразиха своите опасения и претенции по този въпрос. Те оправиха упреци към бездействието на кмета Михаил Лисков и някои държавни институции по отношение на проблема с нелегалните пришълци, както те наричат бежанците.

От там всички се отправиха към бежанския лагер, а над 40 полицаи с пет коли им осигуряваха коридор по Международния път Е80.

След разходката протестиращите се върнаха отново в центъра.

„Ние продължаваме да сме срещу свободното движение на пришълците из Харманли. Не сме съгласни те да имат повече права от нас. Ако един българин не си е платил осигуровките, той няма да бъде прегледан, но на чужденците им се осигуряват пълни медицински грижи, храна, отопление и други социални придобивки“, сподели госпожа Мургова. На нея й правило впечатление, че много от бежанците се разхождали из града със скъпи телефони и нови дрехи. „Може сред тях да има такива, които са пострадали от войната в Сирия, но тези не ни приличат на такива“, сподели организаторката.

Според някои от протестиращите в казината можело да се видят много бежанци и през деня, и през вечерта. Те не спазвали вечерния час. Същото важало и за заведенията. „Не може заради няколко човека, които имат заведения и печелят, да пати целият град“, е мнението на Петя Георгиева. Тя твърди, че бежанците се разхождали из града с ножове.

В края на протеста организаторите раздадоха брошури и мартеници, предоставени от Националния алианс на хората с редки заболявания. Всички пуснаха в небето балони.

Във фейсбук страницата на Инициативен комитет „За Харманли“ бе записано, че те организират пореден протест срещу „талибанската паплач, която залива страната ни“. По листовки, разлепени по дървета из града, пишеше, че Харманли се обезлюдява и е на път да изчезне, а бежанската напаст е една от причините за това.

Над 100 работни места има създадени през последната година в Харманли. Това са хора, които работят в Центъра за временно настаняване и в няколко заведения и интернет зали в града.

От полицията съобщиха, че нарушенията, извършени от бежанци, са 6 и всички те са издирени. Някои са наказани, на други предстои дело.

За едногодишен период в РУ Полиция – Харманли, са регистрирани над 400 престъпления, извършени от местни хора.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 28, 2015 15:14
Напиши коментар

36 Коментара

 1. антипротест март 2, 16:12

  За съжаление виждам повече лични нападки отколкото дискусии по това дали шепата протестиращи са прави или просто търсят някаква мимолетна изява…

  Отговори на този коментар
  • Лично мнение март 2, 19:54

   Е, то е ясно:)Петето се напъва да подръжава на Светлето, не че и се отдава де Мурговата е от вечно онеправданите и не оценена ….. Другото всичко е тип свободен електрон 😉

   Отговори на този коментар
 2. Мария Каратлиева март 2, 14:37

  За г-жа Петя Георгиева ще напиша само един нейн коментар,който говори сам за себе си.Цитирам:“Зад вратата на лагера работят 200 души българи,всички назначени срещу 1000лв рушвет,които ще бъдат първи изклани,което страшно ме кефи,защото всеки национален предател си заслужава участта.“ Та тази жена,взета от някой концлагер, иска да е народен водач.Народ не се води с отрязани глави,мисля аз.

  Отговори на този коментар
  • ужасен от това март 2, 15:22

   Всичко това е вярно. Питам се – колко трябва да ти е черна душицата, че да ти е страшно кеф ако изколят твоите съграждани, работещи в лагера? Каква е тази неистова злоба, при положение, че самата ти напираше със зъби и нокти да работиш в този лагер? Eто ги коментарите – само една част от тях, под една снимка от предпоследния протест в Харманли, начело се вижда Боян Расате. Снимката е направена пред вратите на бежанския лагер в Харманли.Тя е публикувана на профила на годеника на Петя Георгиева и е публично достъпна все още.

   Владимир Лайков Харманлийци – 6 броя!
   8 декември 2014 г. в 11:03 • 1

   Петя Георгиева Ми що не дойдохте бе,нали всичките сте загрижени,то вход нямаше за присъствие или трябваше да ви раздаваме кебапчета за да се наредите на опашка,а?
   8 декември 2014 г. в 11:21 • 6

   Владимир Лайков Явно „проблемът“ Ви просто касае 6 души. Зад вратата, пред която сте се снимали работят 60…
   8 декември 2014 г. в 11:23

   Петя Георгиева Зад вратата работят 200 Владо,всичките назначени срещу рушвет от 1000 лв.,които ще бъдат първи изклани,което страшно ме кефи,защото всеки национален предател си заслужава участта!!!
   8 декември 2014 г. в 11:25 • 7

   Отговори на този коментар
   • Красимира март 2, 22:27

    Леле, какво нещо! Ако е истина, и аз съм ужасена от това!

    Отговори на този коментар
    • вярно е март 3, 15:11

     Да, Красимира, самата истина е. Това е само върхът на айсберга. Ето ви още един коментар по тази тема- как въпросната дама иска за подпали лагера в Харманли.
     Петя Георгиева Замисли се защо съм до Елена на протестите ще си отговориш на много въпроси,имам и идея как да запаля лагера,но това е друга идея,а местото не е подходящо за обсъждане!
     2 май 2014 г. в 16:10
     Това е, без коментар.

     Отговори на този коментар
 3. Мария Каратлиева март 2, 14:31

  Какво ще ми говорите за жена,която иска да коли харманлийците,които работят в лагера? Цитирам:“Зад вратата работят 200души,всички назначени срещу рушвет от 1000лв.,които ще бъдат първи изклани,което страшно ме кефи,защото всеки национален предател си заслужава участта.“ Край на цитата.Коментарът както се казва,е излишен.Нали в лагера работят българи,които също имат семейства и нямат друга работа и препитание.Госпожата ще ги коли и ще се кефи.Като че ли ми напомня за друго време и друга епоха- Батак,Брацигово………Това ли е радетелката за правата на българите-г-жа Петя Георгиева? Така ли ще се водят протестите – с отрязани български глави?

  Отговори на този коментар
 4. Стоян март 1, 15:12

  Искам да попитам тези двете постоянни организаторки на протести Георгиева и Мургова-колко трябва да си прост,за да не видиш,че харманлийци не искат да ги гледат,пък камо ли да им следват цирковете? Харманлийци може и да имат проблеми с бежанците, може тепърва отново да имат, но едно е ясно от доста време, само на тези двете не им е ясно – харманлийци не искат да им организират протести,дебати,диспути точно тези две лица.Нека си решават техните проблеми, да си правят каквото искат.Отвратително е на всеки протест харманлийци да са обждани като стока, че не били подкрепили протеста. В дарик радио от вчера има един звуков файл,където има обиди по харманлийци. Така е след всеки протест.Колко станаха – 6 или 7? Харманли имаше един истински протест срещу лагера и той беше точно на днешната дата преди 1 година, 200 души.Спонтанен, организиран от хора, съвсем различни от Петя Георгиева и Мургова. Точно на този протест Георгиева се вклини, избутвайки хора тя да говори пред камерите. После създадоха страницата За Харманли,дистанцираха се от първите организатори и се почнаха протести на конвейр от по 20-30 човека. То не бяха хвалби на Евромайки, които щели да подкрепят протестите, докато харманлийци спели, че били „най-човечната организация“. То не бе Български национален съюз, чрез неговия кандидат за народен представител на последните избори. Кой мислите че бе – Петя Георгиева. Даже Расате дойде на последния дебат или диспут. После почнаха медийни напъни по Алфа на Атака, които доведоха до обезглавяването на Атака Харманли, защото никой не иска да го асоциират с Петя Георгиева. Вчерашния протест-30 души, половината от София и Пловдив, от Харманли ученици и нито един гражданин. Напоследък много се говори за присъдите на тази Петя,което лично мен не ме интересува,но пък епоказателно за много неща.Но е факт,че е ходила на конкурси за работа в лагера.Всичко това накуп дава много грозна картина. Мургова пък всички я знаят, била е кандидат за кмет и смени толкова партии, че може би вече не ги помни. Последно бе зам.председател на България без цензура в Харманли, през лятото на 2014 я избраха,дали е още, не знам.

  Отговори на този коментар
  • и аз да кажа март 1, 16:59

   Мургова беше и директор на гимназията като царски човек, ама учителите я изгониха и дела заведоха, не е зле да се публикуват и те. С тези протести харманлийци спестяваме от пари за цирк , то и там такива клоуни даже няма.

   Отговори на този коментар
 5. Красимира февруари 28, 23:42

  Абе, вас в Харманли да не ви облъчват периодично, за да предизвикват глупостта да извира от ненормално работещите ви мозъци? Или може би природно сте си така зле? Как може на фона на тази статия да има толкова много коментари, в голяма част насочени срещу една млада, борбена жена, която е една от малкото опитващи се да променят нещо? Не я познавам, но евала от мен за всички усилия, които полага да се бори не само с неправдата, но и с глупостта ви. Замислете се малко с тези глави – какво значение има, че протестирала срещу това, че се назначавали мои и твои в ДАБ? И апел към жените – спрете да си избивате анонимно комплексите спрямо тези, които имат смелостта да действат! Жалки сте! Смешни сте! Така изглеждате отстрани! Осъзнайте се, хора! Нашият град скоро ще е само град на сирийци и цигани – от сега се усеща – т.е. всякакви мангали под общ знаменател. Циганите и сега имат най-малко 3-4 деца, някои са дори и с над 5-6. Българките колко деца раждат? Колко християнчета проплакват годишно в АГ-то?! Християнчета – бели, хубави деца, най-вероятно не повече от 100, 200 годишно се раждат в Харманли. Е, замислете се сега за една година колко циганчета се пръкват от родители цигани? От хора, които не ги е грижа да интегрират децата си, да ги образоват и възпитат, да им намерят място в обществото, а се интересуват само от това да получават детски надбавки! Още на следващия ден, след като циганката е родила, циганинът се изпуска от кеф отново в нея, с извинение, (те почти никога не използват контрацептиви) и ето – циганката пак е бременна! След 9 месеца се раждат новите детски.. Сирийците пък ни ги предоставят на тепсия, да се разхождат необезпокоявано и свободно в нашето привидно спокойно градче! Вземете се в ръце, хора, и спрете с ехидното надсмиване един другиго, защото един ден може тази паплач да създава потомство на вашите деца, може да изнасилва възрастните ви родители, обирайки им последните стотинки, може да ви пребиват по улицата и да не можете нищо да направите срещу тях! Защото колкото повече стават, стават и по-силни! А ние се топим, при това – разединени! Става въпрос за един глобален план, който вече е в действие – българите да са бедни, болни, и безпарични, младите българи да са прогонени в чужбина, а старите да са немощни и беззащитни, готови да се подчиняват лесно. Така земите ни ще са свободни за чернилките… Хора, четете повече, говорете по-малко (пишете), защото си нямате дори представа за какви грозни неща иде реч! Отворете учебник по музика за деца от 3 клас – ще видите арабски песни, турски обичаи и бит! Кога по мое време се учеха такива гнусотии? Четете, четете много! И ако след като сте се образовали, все още имате желание да нападате тези, които се борят за каузата с последни сили да спасят името на града, да им се присмивате ехидно, скрити зад анонимността, то тогава Бог да ни е на помощ, защото в крайна сметка ще излезе, че сте си природно глупави! А за глупостта лек няма! Тя е и винаги ще бъде опасна!

  Отговори на този коментар
  • Красимир март 1, 07:16

   На теб пък кой ти е казал че тези организатори се борят за някаква кауза. Петя смени три партии и все гледа къде има келепир защото не работи никъде … тя няма акъл да гледа глобално защото не и платен телефона …. А ако има проблем в Харманли той е с ромите защото не работят не плашат и крадат…

   Отговори на този коментар
  • Desislava Panaiotova март 1, 14:24

   Абе Красимира…..уж не си от Харманли,по долу пишеш нашият град….ай, стига ние патки не пасем ,а четем и между редовете!!!!Не може една идея или протест да предизвика интерес и подкрепа,ако от организаторите му лъха лицемерие,егоизъм и вулгаризъм…..скрити под псевдопатриотизъм,гонят изгода и облага….Аман от лелки с грешна самооценка….я по-добре да си пият хапчетата редовно и да влагат цялата си енергия в съдържимото на тенджерата или коването на дъски в градската градина….И е хубаво да се научим да бъдем толерантни към различните по цвят,религия,орентация и т.н…..не си мислете,че сме най великата нация на света!!!!!

   Отговори на този коментар
   • Красимира март 1, 20:54

    Не съм казвала, че не съм от Харманли – от там съм, там са родителите ми, в Харманли съм родена и там израснах, но сега живея в друг град…И представа си нямам, че това е проява на псевдопатриотизъм…мислех, че действат с кауза!

    Отговори на този коментар
 6. копие февруари 28, 23:25

  От писанията тук има два извода – или тук е пълно с тролове на властта, или за този град няма никаква надежда. Толкова бездушие на едно място няма в друго населено място.

  Отговори на този коментар
 7. refugee февруари 28, 21:48

  Излиза, че протестират срещу тяхната заможност и предприемчивост. На това му се казва завист.

  Отговори на този коментар
 8. ЛЮБО февруари 28, 19:32

  Петето е толкова хитра и умна че ако и запушиш носа ще се задуши. Няма да и дойде на акъла да си отвори устичката да си поеме въздух. Герито е на същия хал. От цялата тяхна дейност Полицаите дето са извънредно на работа може би печелят. А пЕТЕТО и гЕРГАНКА сомо стават още по смешни.

  Отговори на този коментар
 9. Апел февруари 28, 18:45

  Хора, единственото спасение от постоянните протести и търсенето на теле под вола от Петя Георгиева, е следното – НЯКОЙ ДА Я ВЗЕМЕ НА РАБОТА! Няма да съжалява, тя е дейна и ще върши работа. Толкова години мотаене по улиците само простотии ражда. Ето, ДАБ не я взеха на работа – абе, будали, да бяхте си затворили очите, сега нямаше да имате дертове. Хора, вземете на работа тази жена!

  Отговори на този коментар
  • ЛЮБО февруари 28, 19:24

   Тя и за дознател се пробва ама. карат се за нея в той град..Единия вика вземи я ти и другия вика вземи я ти.

   Отговори на този коментар
  • Истината февруари 28, 19:33

   Ето една от истините за протестите на т.нар. ИК За Харманли. Направих си труда половин час да се ровя в тяхната страница, но си заслужаваше това което намерих. Вторият протест в Харманли бе на 22 май 2014 г. Точно тогава вижте какво чета на страницата, в първия му вариянт, преди редакциите:За Харманли
   22 март 2014 г. в 07:12
   ДНЕС Е ДЕНЯ НА ПРОТЕСТА,КОЛКОТО СМЕ ТОЛКОВА“ГЛАС НАРОДЕН,ГЛАС БОЖИ“.АКО НАИСТИНА КОНКУРСИТЕ КЪМ ДАБ СА ФОРМАЛНИ ЩЕ БОЙКОТИРАМЕ И РЕЗУЛТАТИТЕ,КЪМ МОМЕНТА В ЛАГЕРА ИМА НАЗНАЧЕНИ ХОРА,КОИТО ДОРИ НЯМАТ КВАЛИФИКАЦИЯТА И ОБРАЗОВАТЕЛНАТА СТЕПЕН ДА ЗАЕМАТ ТАЗИ ПОЗИЦИЯ,ЩЕ ВИ ДАДЕМ ПРИМЕР:ИНЖЕНЕР-ХИМИК,НА ДЛЪЖНОСТ РЕЦЕПЦИОНИСТ-ПОРЕДНИЯ ПАРАДОКС,ЗА НЯКОЙ КОЙТО СИ Е ПЛАТИЛ ЗА ОПРЕДЕЛЕНА ДЛЪЖНОСТ.ЩЕ ИМА ОЩЕ ПРОТЕСТИ И ЩЕ БЪДАТ ОРГАНИЗИРАНИ В ДНИ,ПОДХОДЯЩИ ЗА ВСИЧКИ,КОИТО ЖЕЛАЯТ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ!!!
   УСПЕХ ПЕТЕ ДНЕСКА,НИЕ ЗНАЕМ,ЧЕ ЩЕ СПРАВИШ!!!
   После тази тема за конкурсите продължава да е доста обсъждана:
   За Харманли
   24 март 2014 г. • Редактирано •
   Уважаеми съграждани,подали документи както г-жа Георгиева към ДАБ,до нас достигна информация,че конкурсите,които ще се проведат са просто формални!!!!Хората,които са били назначени още ноември месец 2013г.ще останат на тези места,просто заради вдигнатата пушилка от нас ще се състоят тези конкурси!!! Това ли искате всички,партийно разпределени места??? Рушветчийски места за избрани и приближени люде!!! Живеем във Вазовите „Чичовци“ години наред!!! Да ,Харманли е брънка,но това ще продължава до гроб!!! Грозно и позорно за България!!!!
   Г-жа Георгиева се изправи без страх и ние искаме да е ТЯ,но няма да е ТЯ,защото има собствено виждане върху нещата!!! Но тя ще продължи да бъде с нас,защото иска града ни да е спокоен и чист!!! Гледайте видеото на БТВ от тази сутрин!!! Вижте какво ни чака-жени с бурки и мъже проповядващи радикален ислям,джамия във всеки град!!!! Харесва ли ви???
   Та ето го разковничето за протестите. След няколко дни, явно е минал конкурса, четем:
   За Харманли
   24 март 2014 г. • Редактирано •
   Уважаеми съграждани,подали документи както г-жа Георгиева към ДАБ,до нас достигна информация,че конкурсите,които ще се проведат са просто формални!!!!Хората,които са били назначени още ноември месец 2013г.ще останат на тези места,просто заради вдигнатата пушилка от нас ще се състоят тези конкурси!!! Това ли искате всички,партийно разпределени места??? Рушветчийски места за избрани и приближени люде!!! Живеем във Вазовите „Чичовци“ години наред!!! Да ,Харманли е брънка,но това ще продължава до гроб!!! Грозно и позорно за България!!!!
   Г-жа Георгиева се изправи без страх и ние искаме да е ТЯ,но няма да е ТЯ,защото има собствено виждане върху нещата!!! Но тя ще продължи да бъде с нас,защото иска града ни да е спокоен и чист!!! Гледайте видеото на БТВ от тази сутрин!!! Вижте какво ни чака-жени с бурки и мъже проповядващи радикален ислям,джамия във всеки град!!!! Харесва ли ви???
   Това е, всеки да си направи изводите. Срам!

   Отговори на този коментар
   • Истината февруари 28, 19:59

    Бе да искам съм копирал единия коментар 2 пъти. Ето последния пост, който исках да постна.
    За Харманли
    31 март 2014 г. · Редактирано ·
    Какво се оказа днес,от което бяхме и потресени,освен хората,които упорито агитират да не се излиза на протести/те си знаят кои са/,са пуснали и поредната глупава инсинуация,че нашия говорител г-жа Георгиева работи към ДАБ. О,свещена простота!!! Ако вие харманлийци се вържете на тази глупост,значи наистина си заслужавате лагера!Г-жа Георгиева беше на конкурс към ДАБ с една единствена цел,да се убеди в определено нещо,ДАБ се опитаха да и запушат устата,като дори се опитаха да я сплашат,колко добре са я проучили,знаете ли какво се случи-НЕ САМО НЕ И ЗАПУШИХА УСТАТА,АМИ И ДАДОХА ИДЕЯ КАК ДА ДЕЙСТВА ОЩЕ!!!
    Продължавайте да стоите ,по домовете си,ние ще тръгнем когато тръгнете и вие!

    Отговори на този коментар
 10. Сканирам всичко! февруари 28, 18:04

  Няма ли Видео?

  Отговори на този коментар
 11. Асен февруари 28, 17:55

  Тия, публикували статията, не са българи. разбира се, че са паплач, тия ориенталски нееволюирали създания. Там, където се живее по законите на исляма, няма как да стане човек – остава маймуна.

  Отговори на този коментар
 12. видял и чул февруари 28, 16:51

  На този протест имаше толкова плюене по харманлийци, че не били излезнали на протест, че като слушах по едно време се зачудих срещу кого е протеста. Толкова грозно и отвратително нещо – да хулиш собствените ти съграждани

  Отговори на този коментар
 13. Desislava Panaiotova февруари 28, 16:07

  Тия две убавици ,мрат да се гледат на телевизора:))))Заскучали се домакини ,търсещи своята 5 мин слава:))))Я да си плетат шушоните дома и да не се захващат с такава сложна тема!Не пожелавам на никоя от тези две „общенственички“и за минута да са на мястото на тези хорица!А тази „талибанска паплач“,ако си намери един по грамотен адвокат,тези тетки ще им се стъжни живота!

  Отговори на този коментар
 14. ученик февруари 28, 15:40

  Това е някакъв злонамерен акт против кмета,защо има протест против бежанците които са около 2000 и има само 6 нарушения,а срещу „Папунето“ който е един и има около 2000 кражби няма нито един протест?Разбира се ,че има и лоши хора от тях ,но процента е много по-малък от тези по циганските махали.Хората си нямат работа и създават излишно напрежение….

  Отговори на този коментар
  • rabotodatel февруари 28, 15:48

   Ami nqma koi da gi izpane da rabotqt tiq.Po cql den si veqt debelite zadnici i se 4udqt koi im e kriv i sre6tu kogo da protestirat.

   Отговори на този коментар
  • Асен февруари 28, 18:11

   Ето какви маломуни изчадия се получават от еничарските учебници. Ако знаеше как тая дивашка ориенталска сган ни е клала през турско,… Да добавим и медийната манипулация. Християните са най-потърпевшите от терора на силямската сган в Сирия. Но всички християни остават в Сирия в районите, които се владеят от армията на Башар Асад. У нас идват мангали ислямизатори, на които на GSM-а им задават маршрута. Така се идвали и в Сирия – започнали са още 1980 г. Това, че някой си е довял смръдливия ориентралски задник от Сирия, не го прави сириец. Преди това той или баща му са били другаде и са вършили същите зуломи. одина те добиват избирателни права!!! Заедно с тая мангалска сган от чужбина, те ще ни управляват – ще са мнозинство. А конфликтите в Сирия, Либия и др. места са станали имено заради събирането на такава паплач, каквато идва и нас. Нас ни чака сирийски сценарий!!! Български сирийци, които са у нас преди тия орди, го разказват това.

   И толкова ли си тъп, мойто момче, че не виждаш как нас ни прогонват с лоши икономически условия за живот, а ни заместват с рязани мангали?! Малко ли проблеми има в страната, малко ли са безработните, а работещите с доходи под 900 лв, каквито сме 99 % и не не живеем, а тлеем – с 350 лв заплата… Колко болни има, колко гладни и ровещи в кофите с боклук, колко родители имат нужда от пари за лечението на децата си и само деца ли са нуждаещите се!!! 50 % от учениците в 1-ви клас нямат за майчин език българския!!! След още някоя година те ще имат избирателни права и заедно с вносните мангали ще решават бъдещето на страната ни!!! Помисли над това, преди да пишеш глупости! Нашите цигани ще ти се водят като детска игра в сравнение с тия болни ислямски мозъци. Имаме 1700 джамии и продължават да правят още. По глава на населението имаме повече джамии от Турция!!! Хайде замисли се, ако можеш!

   Отговори на този коментар
   • ХРИСТИАН април 30, 00:00

    Това всичко се прави за вас харманлийци, българи, ще го разберете като почнат да ви забулват децата и да слагат чалмите и да правят тъй наречения „сюнет“ на децата ви, но за съжеление както винаги по Бай Ганьовски ще е доста късно, МНОГО късно……………

    Отговори на този коментар
 15. НОИ февруари 28, 15:35

  Понеже чета че госпожа Мургова говори за здравни осигуровки, искам да попитам другия организатор на протеста с вид на Шрек /Петя Георгиева/ дали си е платила здравните осигуровки. Ако си е платила, другия път ша я подкрепя. Не разбирам когато се държиш като циганин /не работиш, не плащаш данъци, осигуровки, не правиш нищо де факто а само плюеш/ срещу какво протестираш?

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама