Видеонаблюдението в Харманли помага за разкриване на престъпления

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 4, 2018 17:54

Видеонаблюдението в Харманли помага за разкриване на престъпления

Общо 29 престъпления са били разкрити с помощта на видеокамерите, които община Харманли постави на възлови места в града. Това стана ясно от отговора на старши инспектор Неделчо Кирилов пред местните съветници.
На последната сесия на ОбС – Харманли, той представи отчет за работата на РУ – Полиция – Харманли за 2017 година. То обслужва територията на три общини – Харманли, Симеоновград и Маджарово.
В доклада му е записано, че за 2017 година са регистрирани общо 491 престъпления спрямо 465 броя за същия период на 2016 г. Общата разкриваемост се запазва като сравнително постоянна величина в рамките на 57-58%.
Наблюдава се и ръст на телефонните измами. За 2017 г. са регистрирани 10 такива случая от неизвестен извършител и два от известен.
За същия период на 2016 г. по тази линия са образувани 7 досъдебни производства, като за 5 не се знае извършителят, а за два – той е открит.
За 2017-та има 21 случая на установени лица, чужди граждани, незаконно преминали държавната граница на България. От тях 110 са от Сирия, 1 от Пакистан и 13 от Ирак и 22 от Афганистан.
Общият брой установени лица по полицейски преписки са 146 лица., като всичките са предадени на ТЗ „Миграция“ при ОД-МВР-Хасково и са настанени в СДВНЧ.
Характерно е и частично намаляване на групите от чужди граждани, незаконно преминали държавната граница на Р. България, придвижили се на самоход във вътрешността на страната.
От МВР са наясно със схемата, по която се прекарват мигрантите и според динамиката на оперативната обстановка, ще бъде изготвено предложения за промяна на разстановката на силите и средствата при наблюдението на пътните артерии с цел по-добра ефективност при борбата срещу незаконната миграция.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 4, 2018 17:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама