Великден обедини всички на мегдана в Елхово

Руска Георгиева
От Руска Георгиева май 4, 2016 08:08

Великден обедини всички на мегдана в Елхово

Акценти

  • Играха ташманлийското, джунгурицата, малешевското, четворното, мегданското, арканула, петруниното, правото, трите пъти, елениното, дайчовото и пайдушкото хоро

Свързани публикации

Празнично надиграване на всички танцови състави в Елхово се проведе в центъра на града на 1 май. Инициативата за това беше на танцовия клуб „Цветница” с голямото разбиране на общината и местното читалище. На него освен танцьорите от съставите се хванаха и всички желаещи жители и гости на града.

Народните ритми огласиха площада пред общината още около 11 часа. По интересен начин под звуците на музиката се извиваха по няколко хора наведнъж на танцовите клубове „Веселие”,”Цветница”, Фолклорна магия”, „Младо тракийче” и ДЮТС „Яница” към Общинския детски комплекс. Подобно на великденските яйца и танцьорите бяха облечени в разноцветни празнични носии и одежди и всяваха по психологически начин позитивни емоции с пъстротата на нюансите си. Интересно беше да се видят хора от различни институции в града да играят обеденени в едно. Имаше танцьори от съда, прокуратурата, от банки, лекари, учители,хора с различни националности и професии.

Така по свои начин великденското хоро обедени и сплоти всички на площада.

Редуваха се ритмите на ташманлийското, джунгурицата, малешевското, четворното, мегданското, арканула, петруниното, правото, трите пъти, елениното, дайчовото, пайдушкото.

На края на финала зазвуча популярната „Бяла роза” на Славка Калчева и завърши с традиционното дунавско хоро. Особено впечатляващ беше момента когато градоначалника Петър Киров взе накрая байряка и поведе хорото с което се сля с народа от общината ,която управлява. На хората се хванаха на финала и много от публиката, които не се сдържаха и решиха да се повеселят от сърце.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева май 4, 2016 08:08
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама