Радовец празнува Лазаровден на площада

Тонка Славкова
От Тонка Славкова май 4, 2016 07:27

Радовец празнува Лазаровден на площада

Акценти

  • Сакарско ехо, брой 17/1505, година LXXXI, година XIV, 28 април-5 май 2016

Свързани публикации

На хубавия християнски празник – Лазаровден мало и голямо от Радовец излезе на площада. Всички се включиха в инициативата на читалището да се повеселят заедно в навечерието на Цветница.
С подготовката се заеха жените от популярната женска фолклорна група с ръководител Иванка Инджова. Селският мегдан грейна чист и украсен. Специално внимание се отдели на именниците и на внуците им, носещи техните имена. Облечени в национални носии певиците ги поздравиха с хубави радовчански песни. Те пък почерпиха за свое здраве. Най-запалените танцьори поведоха хорото, на което се хванаха всички.
Най-много на пъстрото веселие се порадваха възрастните хора, които си припомниха местните традиции за тези хубави празници. Този пък се включили и хора, които никога досега не са се участвали в подобни празненства – сподели секретарят на читалището – Мария Тончева. С песни, с много хора, с пролетно настроение, ще запомнят радовчани празника. Всички си пожелаха живот и здраве и още такива мероприятия, които събират хората и ги правят по-близки.
В навечерието на 24 май щафетата за общоселското събитие поема групата за стари градски песни с ръководител Мария Сотирова. Хората от граничното село очакват отново добра организация, много изненади, и както досега, голямата подкрепа на кмета на селото – Христина Маврева.

Тонка Славкова
От Тонка Славкова май 4, 2016 07:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама