Вече има първи неофициални резултати

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 25, 2015 20:20

Вече има първи неофициални резултати

Кандидатът на ГЕРБ – Мария Киркова, и човекът на БСП – Михаил Лисков, отиват на балотаж на втория тур на местните избори в Харманли. Тя има предимство в повечето секции в града, а губи там, където гласуват роми и по селата.

В някои секции разликата е много голяма. Впечатляващ е резултатът в село Шишманово, където за Мария Киркова има 130 гласа, а за Михаил Лисков – 79. В друга секция в Харманли – 233 за Киркова, 98 за Лисков.

Съвсем различно е положението при секцията на стадиона. Там най-много гласове има Лисков – 75, след него е Панчев – 71, трета е Мария Киркова с 15, а четвърти – Бързев. Подобна е ситуацията и на други места, където гласуват роми. Например в секцията на НУ „Отец Паисий“ тя има 21 гласа, а Лисков – 221.

33 гласа не достигнаха на досегашния кмет Божин Божинов да спечели втори мандат от първия тур в Тополовград.

В Симеоновград Милена Рангелова има повече с 800 гласа от Пейчо Стайков.

В областния град Хасково по предварителна информация половин процент не достигна на Добри Беливанов (49,5%) да спечели на първия тур срещу несменяемия Георги Иванов (29.6 %).

По предварителна информация в Елхово – Ангел Ангелов от БСП има 1219 гласа, а Петър Киров от ГЕРБ спечели третия си мандат като кмет на Елхово. Втори е кандидатът на левицата Ангел Ангелов.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 25, 2015 20:20
Напиши коментар

2 Коментара

  1. Svetla Gotchev октомври 27, 02:09

    Няма мислене при гласуващите- официалните резултати от ЦИК показват, че Михаил Лисков БСП е 40.45 %, а Мария Киркова ГЕРБ 40.22 %, а за общински съвет ГЕРБ 32.58% и БСП 30,68%. Е как може да има мнозинство при една партия, но същата тази партия да има по малък процент в управлението? Защото в България се гласува срещу някого, а не за някого. Убедена съм че никой от гласуващите не е чел квотата на дадеинте партии какво ще направят и още по малко са поискали от партиите да им дадат документ придружен с факти и цифри какво е направено и ако не е направено какви са причините. А иначе всеки разбира от политика по форумите и седянките.

    Отговори на този коментар
  2. Компетентен октомври 26, 01:46

    Комунизмът си отива!Спете спокойно деца!(Благодарности и на г-н Първанов за скромната му помощ)

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама