Вече има първи неофициални резултати

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 25, 2015 20:20

Вече има първи неофициални резултати

Кандидатът на ГЕРБ – Мария Киркова, и човекът на БСП – Михаил Лисков, отиват на балотаж на втория тур на местните избори в Харманли. Тя има предимство в повечето секции в града, а губи там, където гласуват роми и по селата.

В някои секции разликата е много голяма. Впечатляващ е резултатът в село Шишманово, където за Мария Киркова има 130 гласа, а за Михаил Лисков – 79. В друга секция в Харманли – 233 за Киркова, 98 за Лисков.

Съвсем различно е положението при секцията на стадиона. Там най-много гласове има Лисков – 75, след него е Панчев – 71, трета е Мария Киркова с 15, а четвърти – Бързев. Подобна е ситуацията и на други места, където гласуват роми. Например в секцията на НУ „Отец Паисий“ тя има 21 гласа, а Лисков – 221.

33 гласа не достигнаха на досегашния кмет Божин Божинов да спечели втори мандат от първия тур в Тополовград.

В Симеоновград Милена Рангелова има повече с 800 гласа от Пейчо Стайков.

В областния град Хасково по предварителна информация половин процент не достигна на Добри Беливанов (49,5%) да спечели на първия тур срещу несменяемия Георги Иванов (29.6 %).

По предварителна информация в Елхово – Ангел Ангелов от БСП има 1219 гласа, а Петър Киров от ГЕРБ спечели третия си мандат като кмет на Елхово. Втори е кандидатът на левицата Ангел Ангелов.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 25, 2015 20:20
Напиши коментар

2 коментара

  1. Svetla Gotchev октомври 27, 02:09

    Няма мислене при гласуващите- официалните резултати от ЦИК показват, че Михаил Лисков БСП е 40.45 %, а Мария Киркова ГЕРБ 40.22 %, а за общински съвет ГЕРБ 32.58% и БСП 30,68%. Е как може да има мнозинство при една партия, но същата тази партия да има по малък процент в управлението? Защото в България се гласува срещу някого, а не за някого. Убедена съм че никой от гласуващите не е чел квотата на дадеинте партии какво ще направят и още по малко са поискали от партиите да им дадат документ придружен с факти и цифри какво е направено и ако не е направено какви са причините. А иначе всеки разбира от политика по форумите и седянките.

    Отговори на този коментар
  2. Компетентен октомври 26, 01:46

    Комунизмът си отива!Спете спокойно деца!(Благодарности и на г-н Първанов за скромната му помощ)

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.