Изборният ден приключи, в Тополовградско още чакат пред урните

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 25, 2015 19:48

Изборният ден приключи, в Тополовградско още чакат пред урните

Краят на изборния ден дойде в 19,00 часа както бе обявено. В Харманли той приключи, но в село Бисер е удължен, защото има негласували.

В село Смирненци се появи напрежение, след като се разбра, че 45 човека допълнително гласуват, а не са местни. Те са били вписани в изборните списъци преди април. Според живеещите в селото това са хора, които нямат никакви имоти тук, или са внуци на такива, които са живели тук преди години. Съставляват близо 1/3 от от избирателния списък и са били доведени от кандидат за кмет от БСП. В помещението, където се гласува, няколко пъти спира токът, заради бушон, който гори от претоварване. Това раздразни избирателите, а от полицията изпратиха двама човека допълнителна охрана.

В община Любимец приключиха изборния ден. За местните избори са гласували 5 184 човека, което е 62%, а за националния референдум 4 651 или 55%.

Изборният ден в община Тополовград продължава в няколко секции и след 19,00 часа, поради това, че има чакащи избиратели пред секциите. Най-много хора чакат пред ІІ секция в общинския център.

В Симеоновград са гласували за местни избори 64.96%, а за референдума 32%.

След приключване на изборния ден във всички секции започна преброяване, попълване на протоколи и изпращането им до общинската избирателна комисия (ОИК). Тази процедура ще отнеме поне 2 часа и първите неофициални резултати ще се появят около 22 часа.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 25, 2015 19:48
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Гербера октомври 27, 11:57

    Ами кажете в село Орешник,колко души гласуваха,които не са от селото,така спечели ……* ,хвана всички роми за по 20 лева и бутилка олио.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама