Възобновиха автобусни превози в Тополовградска община

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 5, 2020 12:33

Възобновиха автобусни превози в Тополовградска община

Акценти

  • Регионален вестник, # 37/921 година XVII, 2-8 септември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград и Маджарово

Свързани публикации

След деветмесечно прекъсване се възобновяват автобусните превози по общинската транспортна схема на Тополовград. Както информира един от зам.-кметовете Хараламби Мочев, доста трудна се е оказала процедурата по ЗОП /Закона за обществените поръчки/, докато да се яви кандидат по обявената от месеци процедура за избор на превозвач. И в двете направления за специализирания превоз на учениците и транспортната схема са подали документи само по един кандидат „Пламен Петков Бултранс“ и „Мулти транс ЕООД“. Договорите с тях са сключени на 14 и 15 септември. И двете фирми са от Стара Загора.
От 23 септември са открити две линии за Княжево – Синапово в 6:30 часа и в 14:00 ч. и за Радовец в 7:30 и 14:00 ч.
Поетапно ще бъдат пуснати и линиите по останалите направления в общината и извън нея.
Има и няколко линии, които все още се държат от „Карат ЕООД“, но не се изпълняват от доскорошния превозвач, което засега не позволява пускането им отново.
Засега тръгването и пристигането на автобусите ще бъде с начална/крайна спирка срещу сградата на Държавно ловно стопанство (или Горското). Към момента няма вариант за автогара или нещо от този род, като ще се водят разговори със собствениците на Автогарата до бензиностанцията на „Петрол“ и тази, която доскоро беше в бившия ДАП.
От общинското ръководство се надяват, че до края на октомври ще бъдат пуснати и останалите линии от Транспортната схема на община и решен въпроса с автогарата.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 5, 2020 12:33
Напиши коментар

1 Коментар

  1. пътник октомври 8, 17:08

    Карата що се спотайва ами не кара?

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама