В Свиленград съставиха уникален Общински съвет

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 17, 2019 10:17

В Свиленград съставиха  уникален Общински съвет

В Свиленград съставиха уникален Общински съвет. Той, освен че е доминиран от жени, ще е от 20 човека, вместо 21. Това е така, защото листата на най-многобройната партия ГЕРБ се оказа къса и не можа да предложи още един човек, с който да се запълни местния парламент. Списъкът им бе от 20, вместо 21 човека, а след като четирима станаха кметове на села в ОбС влязоха 16 човека.
Церемонията по заклеването на новоизбраните местни управници се състоя в понеделник, 11 ноември. Те повториха клетвата след областния управител д-р Стефка Здравкова, а след това разписаха и клетвените листове.
Анастас Карчев, който бе архитект на общината, сега ще я управлява като кмет. За председател на местния парламент бе избран единственият предложен – адв. Таня Коларова от ГЕРБ.
След като положи клетва, новият градоначалник се обърна към свиленградчани: „Днес, освен всичко друго, е и празник на семейството. Вярвам, че в Свиленград всички сме едно голямо семейство… По-лесното мина и сега е време за какво…?“, обърна се той към аудиторията, а оттам му отговориха „Работа, работа“ и изръкопляскаха. Господин Карчев завърши с думите: „На добър час на всички и нека докажем, че голямата победа ще доведе до невиждани резултати.“
Той получи от зам.-кмета Мария Костадинова колаж, на който на преден план са неговия и този на Георги Манолов ликове, а на заден – старият мост над р. Марица, който символизира прехода и приемствеността между двамата кметове. На гърба на снимката бе поместен цитат от Кольо Фичето.
Такъв колаж бе подарен и на бившия кмет инж. Георги Манолов, който управлява Свиленград 16 години. Докато госпожа Костадинова четеше трогателно думите от картината, в очите на някои от присъстващите се появиха сълзи.
На финала благословия за успешна работа към всички отправиха свещеници, водени от архиерейския наместник на Свиленград отец Константин.

В 20-членния ОбС 13 са жени – 12 – от ГЕРБ и 1 от БСП.
Кмет на село Левка ще е Таня Желева, на Момково – Трифон Трифонов, на Капитан Андреево – Милен Милушев, и на Студена – Жельо Станков.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 17, 2019 10:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама