В Симеоновград коледната елха грейна на празника им

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 10, 2017 08:23

В Симеоновград коледната елха грейна на празника им

С литургия за благоуспяването на Симеоновград в църквата „Св. Николай Чудотворец“ започнаха събитията, свързани с Празника на града. Той се чества на 6 декември, Никулден. За пета поредна година на този ден на миряните се раздава курбан, приготвен от 6 вида риба, уловени в река Марица.
По-късно на централния площад „Шейновски“, кметът – Милена Рангелова и председателят на ОбС Светлана Манолова, под звуците ни химните на България и ЕС издигнаха флаговете.
Следващото събитие бе тържествена сесия в зала „Георчо Караколев“. На нея бяха поднесени поздравления от депутата Евгения Ангелова и от областния управител Станислав Дечев.
В поздравителното си слово пред съветници и гости кметът Милена Рангелова изтъкна: „Всяка година на 6 декември ние обединяваме чувствата си към родния град. По този начин засвидетелстваме почит към историята и традициите ни, преосмисляме действията си сега, във времето, в което живеем и изразяваме съпричастност към каузата да работим за просперитета на Симеоновград.“
По време на заседанието бе представен исторически доклад за Освобождението на града от османско владичество.
По-късно в местното читалище имаше концерт на деца от училищата. Кметът Милена Рангелова награди най-изявените спортисти и ученици за годината.
Гост за празника на града бе зам.-областният управител д-р Стефка Здравкова.
Малко преди смрачаване на площада пред сградата на ОбА, след музикално – артистична програма, бяха запалени светлините на коледната елха.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 10, 2017 08:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама