В Симеоновград коледната елха грейна на празника им

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 10, 2017 08:23

В Симеоновград коледната елха грейна на празника им

С литургия за благоуспяването на Симеоновград в църквата „Св. Николай Чудотворец“ започнаха събитията, свързани с Празника на града. Той се чества на 6 декември, Никулден. За пета поредна година на този ден на миряните се раздава курбан, приготвен от 6 вида риба, уловени в река Марица.
По-късно на централния площад „Шейновски“, кметът – Милена Рангелова и председателят на ОбС Светлана Манолова, под звуците ни химните на България и ЕС издигнаха флаговете.
Следващото събитие бе тържествена сесия в зала „Георчо Караколев“. На нея бяха поднесени поздравления от депутата Евгения Ангелова и от областния управител Станислав Дечев.
В поздравителното си слово пред съветници и гости кметът Милена Рангелова изтъкна: „Всяка година на 6 декември ние обединяваме чувствата си към родния град. По този начин засвидетелстваме почит към историята и традициите ни, преосмисляме действията си сега, във времето, в което живеем и изразяваме съпричастност към каузата да работим за просперитета на Симеоновград.“
По време на заседанието бе представен исторически доклад за Освобождението на града от османско владичество.
По-късно в местното читалище имаше концерт на деца от училищата. Кметът Милена Рангелова награди най-изявените спортисти и ученици за годината.
Гост за празника на града бе зам.-областният управител д-р Стефка Здравкова.
Малко преди смрачаване на площада пред сградата на ОбА, след музикално – артистична програма, бяха запалени светлините на коледната елха.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 10, 2017 08:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.