В Ивайловград тази година възродиха “Празниците на бадемите”

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 16, 2016 11:05

В Ивайловград тази година възродиха “Празниците на бадемите”

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 1/1, 13-19 май 2016

Свързани публикации

Една седмица продължиха тържествата, посветени на възродения културен фестивал „Празниците на бадемите“. Той бе открит на 2 май от кмета Диана Овчарова. Първата изява бе концерт в двора на вила „Армира“, изпълнен от групата PRJ (Pop and Rock Meets Jazz). Певицата Славена Даскалова заедно с китариста Петър Петров, тромпетиста Денис Гоев и барабаниста Лазар Бенов изпълниха популярни поп и рок песни в индивидуален джазов аранжимент. Публиката много хареса и адаптациите на вечни български парчета от преди десетилетия, събудени за нов живот от младата група.
На сцената на читалище „Пробуда 1914” известният комик Димитър Туджаров – Шкумбата забавляваше граждани и гости на Ивайловград. В читалището той представи своето шоу „Шкумбата – 40 години комедия“.
Във фоайето бе представена фотоизложбата от пленера „Споделена красота” и откриване на друга – „На Ивайловград с любов“ на художниците Пенка Атанасова, Камбер Камбер, Божидар Мечев и Хари Атанасов, които представиха свои творби от живота и историята на града. Картините ще послужат за начало на градска художествена галерия.
Ивайловградската публика имаше възможността да се наслади на премиерата на сатиричната пиеса „Госпожа Министершата“ с режисьори Стефан Цирков и Иванка Шекерова. Т
Последната проява бе балетната приказка, пресъздадена от Школа за класически балет „Долгушин” – Санкт Петербург. Красивият свят на любима героиня от детските приказки „Палечка” се появи на сцената на месното читалаще.
Сегашните тържества са посветени на празника на бадемите, възроден отново по инициатива на кмета на общината Дияна Овчарова. Тя присъстваше на всяко събитие и благодари на творците, за приноса им към културния живот на града.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 16, 2016 11:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама