„Ориент България“ направи дарение в Елхово

Руска Георгиева
От Руска Георгиева май 16, 2016 11:52

„Ориент България“ направи дарение в Елхово

Акценти

  • „Ориент България” е част от неправителствената организация „Orient for Human Relifer”
  • Тя е основана през 1926 г. В Турция.

Свързани публикации

Дарение във вид на лекарства и консумативи направи неправителствената органицзация ”Ориен България” в елховската болница. Освен тях бяха осигурени средства и за преводачи на бежанците, както и за транспортните разходи и настаняването им. Предстои да бъде извършено подобно дарение и в сръбския град Гевгелия.

Със събраните средства от организацията са закупени лекарства, дезинфектанти, ръкавици и др.. Целта на дарението е да се подобри медицинското обслужване на хората, търсещи закрила и бежанците на територията на община Елхово.

От тази помощ ще се възползва както местната болница, която е в непосредствена близост до центъра за настаняване на бежанците, така и Медицинския институт към РД ”Гранична полиция”. ”Ориент България”поема и всички разходи за заплащане на преводите, пътуването и настаняването на преводачите, които възлизат на над 16 хил. лв.

Неотдавна организацията ”Ориент България”оказа медицинска помощ и дари освен консумативи и над 40 хил .арабски хляба в бежанския лагер в Индомени. Те бяха осигурени от веригата за бързо хранене ”Аладин Фуудс”, а средствата за тях бяха дарени от сирийски бизнесмени, живеещи в България.

По данни, предоставени ни лично от прес центъра на организацията в скоро време след съответните разрешения предстои да зарадват и лагера в македонския град Гевгелия.

Дарението в Елхово бе прието лично от управителя на местната болница и заверено от зам.-кмета Пепа Кючукова.

„Ориент България” е част от неправителствената организация „Orient for Human Relifer”. Тя е основана през 1926 г. в Турция. Предоставя медицински, социални, образователни и други услуги хуманитарни услуги. Неин директор е доктор Аммар Мартини, които живее в Дубай. Организацията му има за цел да строи болници в Сирия, Турция, Ливан и Йордания. Локален координатор за България е Цвятко Ценковски.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева май 16, 2016 11:52
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.