„Ориент България“ направи дарение в Елхово

Руска Георгиева
От Руска Георгиева май 16, 2016 11:52

„Ориент България“ направи дарение в Елхово

Акценти

  • „Ориент България” е част от неправителствената организация „Orient for Human Relifer”
  • Тя е основана през 1926 г. В Турция.

Свързани публикации

Дарение във вид на лекарства и консумативи направи неправителствената органицзация ”Ориен България” в елховската болница. Освен тях бяха осигурени средства и за преводачи на бежанците, както и за транспортните разходи и настаняването им. Предстои да бъде извършено подобно дарение и в сръбския град Гевгелия.

Със събраните средства от организацията са закупени лекарства, дезинфектанти, ръкавици и др.. Целта на дарението е да се подобри медицинското обслужване на хората, търсещи закрила и бежанците на територията на община Елхово.

От тази помощ ще се възползва както местната болница, която е в непосредствена близост до центъра за настаняване на бежанците, така и Медицинския институт към РД ”Гранична полиция”. ”Ориент България”поема и всички разходи за заплащане на преводите, пътуването и настаняването на преводачите, които възлизат на над 16 хил. лв.

Неотдавна организацията ”Ориент България”оказа медицинска помощ и дари освен консумативи и над 40 хил .арабски хляба в бежанския лагер в Индомени. Те бяха осигурени от веригата за бързо хранене ”Аладин Фуудс”, а средствата за тях бяха дарени от сирийски бизнесмени, живеещи в България.

По данни, предоставени ни лично от прес центъра на организацията в скоро време след съответните разрешения предстои да зарадват и лагера в македонския град Гевгелия.

Дарението в Елхово бе прието лично от управителя на местната болница и заверено от зам.-кмета Пепа Кючукова.

„Ориент България” е част от неправителствената организация „Orient for Human Relifer”. Тя е основана през 1926 г. в Турция. Предоставя медицински, социални, образователни и други услуги хуманитарни услуги. Неин директор е доктор Аммар Мартини, които живее в Дубай. Организацията му има за цел да строи болници в Сирия, Турция, Ливан и Йордания. Локален координатор за България е Цвятко Ценковски.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева май 16, 2016 11:52
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама