В Харманли ще изграждат Дневен център за деца с увреждания

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 30, 2017 10:00

В Харманли ще изграждат Дневен център за деца с увреждания

Акценти

  • Проектът е финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“

Свързани публикации

Нов дневен център за деца с увреждания ще се създава в Харманли. През седмицата кметът Мария Киркова е подписала дотовор на стойност 438 373, съобщиха от ОбА.

С тези пари ще бъде преустроена, ремонтирана и оборудвана сградата на бившата детска градина на ул. „Христо Смирненски“, за да се осигурят адекватни условия за предоставяне на социалната услуга на тези деца и техните семейства.

Проектът е в съответствие с Националната стратегия „Визия за деинституционализацията на децата в Република България“ и актуализирания план за действие на изпълнението и.

Решение да се участва с този проект по Оперативна програма „Региони в растеж“ взе ОбС на своя сесия. На нея съветниците от БСП гласуваха против.

През миналата седмица Министерството на образованието и науката отпусна 49 600 лв. за изграждане на стълбищна платформа за придвижване на хора с увреждания в СУ „Неофит Рилски“. Изграждането е необходимо, защото  в момента там има ученик, който е в невъзможност да ползва стълбите. Затова от общината са информирали министъра за спешната нужда от поставяне на съоръжението и той е осигурил парите.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 30, 2017 10:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.