В Харманли ще изграждат Дневен център за деца с увреждания

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 30, 2017 10:00

В Харманли ще изграждат Дневен център за деца с увреждания

Акценти

  • Проектът е финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“

Свързани публикации

Нов дневен център за деца с увреждания ще се създава в Харманли. През седмицата кметът Мария Киркова е подписала дотовор на стойност 438 373, съобщиха от ОбА.

С тези пари ще бъде преустроена, ремонтирана и оборудвана сградата на бившата детска градина на ул. „Христо Смирненски“, за да се осигурят адекватни условия за предоставяне на социалната услуга на тези деца и техните семейства.

Проектът е в съответствие с Националната стратегия „Визия за деинституционализацията на децата в Република България“ и актуализирания план за действие на изпълнението и.

Решение да се участва с този проект по Оперативна програма „Региони в растеж“ взе ОбС на своя сесия. На нея съветниците от БСП гласуваха против.

През миналата седмица Министерството на образованието и науката отпусна 49 600 лв. за изграждане на стълбищна платформа за придвижване на хора с увреждания в СУ „Неофит Рилски“. Изграждането е необходимо, защото  в момента там има ученик, който е в невъзможност да ползва стълбите. Затова от общината са информирали министъра за спешната нужда от поставяне на съоръжението и той е осигурил парите.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 30, 2017 10:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама