Усмивките и красотата надвиха дъжда и вятъра

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 27, 2016 10:27

Усмивките и красотата  надвиха дъжда и вятъра

Капризите на времето на празника 24 май не помрачиха настроението на абитуриентите, за които този ден ще остане най-хубавия от преминалия им ученическия живот. Празникът на българската просвета и култура и на славянската писменост е паметен и за родното училище – ден, в който учителските ръце все не успяват да обгърнат цялата обич, събрана в детските букети и цветя и в топлите детски усмивки.

Манифестациите се превърнаха в шествия и централните улици се изпълниха с усмихнати млади хора.
В Харманли на централния площад знаменосците на 12-класниците предадоха знамената на по-малките си съученици. След поздравленията от кмета бяха наградени най-добрите ученици.
Знамената си предадоха и в двора на училището в Ивайловград, а за празника 24 май в Свиленград избраха Учител и Ученик на годината.
В Тополовград на обяд зрелостниците преминаха през шпалир от фенове по главната улица и застанаха на трибуната в центъра, където броиха от 1 до 12.
Този ден е очакван от всички, защото родители и близки могат да видят децата си вече пораснали в пълния им блясък, с красиви тоалети. Като холивудски звезди абитуриентите дефилираха по червени килими пред погледа на близки и приятели, дошли да ги поздравят и да се снимат с тях.
В Харманли на изпращането бе дошъл и коминочистач, който ги докосваше за късмет. Той обаче не можа да предотврати поройния дъжд, който прекъсна церемонията.
Всички бяха дошли със скъпи коли, а в Елхово имаше и влекач на ТИР.
Абитуриентите от СОУ „Св. Климент Охридски“ – Симеоновград, надвечер се събраха пред сградата на Общинска администрация. После, дефилирайки по централната улица, те се отправиха към автобуса, който ги извози към комплекс „Приказките“, където празнуваха до сутринта.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 27, 2016 10:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама