Управител на болница понижи съпруга си в длъжност

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 14, 2007 02:24

Управител на болница понижи съпруга си в длъжност

Акценти

  • Интернет издание бр. 35 (143), година ІV, 7-13 септ. 2007 г.

Със заповед от 28 август управителят на тополовградската МБАЛ д-р Петрова е освободила от длъжността завеждащ вътрешно отделение д-р Костов (неин съпруг). Създадената ситуация около поведението на доктора е причината да се генерира напрежение в болницата. Именно по този повод преди време група от седем общински съветници внесоха докладна до председателя на Общински съвет – Тополовград – Марин Инджов, с предложение за свикване на местния парламент. Те също така предлагаха да бъде освободена от длъжност управителката на болницата и на нейно място да бъде избран временно изпълняващ.
Според изискванията на ЗМСМА председателят на ОбС трябваше да свика извънредно заседание, което да се състои на 28 август 2007 г. Това искане бе включено в дневния ред на редовното заседание, обявено за 3 септември, т.е. с 6 дни по-късно от законоустановения срок.
Запознати със случая коментират, че именно искане на групата от седем общински съветника е принудило д-р Петрова да вземе крайната мярка спрямо съпруга си д-р Костов, макар не веднъж да е обещавала пред Общинския съвет, че ще го освободи от длъжността.
За вестника един от вносителите на искането – Стефан Станков, заяви, че с освобождаването на д-р Костов, практически отпада най-голямата и основна причина за искането на оставката на д-р Петрова.
На заседанието на 3 септември местните парламентаристи разгледаха това искане като т. 9 от дневния ред. След проведени бурни дебати, отправени взаимни обвинения и куп омръзнали вече на хората приказки д-р Петрова не бе освободена от заеманата от нея длъжност управител на МВАЛ.
В момента завеждащ Вътрешно отделение е д-р Николинка Вълчева.
Преди провеждането на заседанието на ОбС в болницата бе организирана подписка в защита на управителката. Работещите там разглеждали този акт нееднозначно и много от хората са се подписвали от страх да не започне разправа с тях.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 14, 2007 02:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама