ТВ водещият, който вече говори със зрителите

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 16, 2019 08:15

ТВ водещият, който вече говори със зрителите

Костадин Филипов, който повече от 20 години е водещ в новинарски емисии на различи телевизии, вече е от другата страна на обектива.
Рецитира свои стихове пред почитатели, разказва подробности за вдъхновението, което го е накарало да ги напише.
В понеделник, 9 декември, в Ивайловград, той представи дебютната си книга „На дъх от лятото“ (ИК „Персей“). Тя съдържа 48 лирически откровения, които критиците определят като тънката му и многопластова поезия“.
Пред аудиторията поетът разказа, че в телевизията му е омръзнало да стои пред машина, която да му казва какво да говори. Когато затворили ТВ 7, съдбата му показала, че трябва да смени попрището. Започнал да пише, а за едно от първите си стихотворения разказва, че го вдъхновила гледка край Банско, където се издигали Пирин, Рила и Западната част в Родопите. „Виждаха се снежни калпаци и жълти цветя сред ливадите и огромно дърво, ударено от гръм. Отбих колата и го нахвърлих на телефона“, казва той.
Първо го публикувал във Фейсбук, където отзивите били добри, но най-впечатляващо било съобщението на поетесата Маргарита Петкова. Тя го упрекнала защо толкова години си е губил времето в журналистиката, а не е написал нещо, които ще остане за поколения.
Доброто сценично поведение, придобито от дългогодишната му практика в телевизията, помага на Костадин пред аудиторията и той сам чете стиховете си. Не би се доверил на всеки артист да го прави и казва, че може би само Андрей Баташов би могъл да ги рецитира, но той не е между живите.
Авторът е благодарен, че вече осъществява контакт с почитателите си.
„Дълги години съм бил пред една празна кутия и камера, говорил съм заучени речи. От както не съм в новинарската суха журналистика, ми падна един бетон от душата. Не гледам новини, светът е шарен и без тях“, заяви бившият водещ.
Редактор на книгата „На дъх от лятото“ е известната поетеса Маргарита Петкова, а автор на корицата и на вътрешните графики е талантливата художничка Мирослава Захариева.

Костадин Филипов е журналист и телевизионен водещ, отдаден на професията си повече от четвърт век. Телевизионната му кариера започва в ТВ „Евроком-Пловдив“, продължава по НОВА. Професионалният му път минава и през ТВ7. В момента е редактор в предаването „Преди обед“ по bTV.
Главен редактор е на информационния сайт delo.bg.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 16, 2019 08:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама