Цяло село се ангажира с пролетното почистване на Княжево

Руска Георгиева
От Руска Георгиева март 25, 2016 11:39

Цяло село се ангажира с пролетното почистване на Княжево

Акценти

  • Кметицата Янита Борисова изказва искрена благодарност на хората от селото, помогнали то да разкраси.

Свързани публикации

По собствена инициатива и с благоволението на кметицата Янита Борисова, княжевци поеха инициативата да разкрасят и освежат селото си. В масовото почистване участие взеха освен младите и старците, информираха от селото за,,Сакарнюз“. Най-голям беше ентусиазма при разчистването на местното игрище.

Пролетното обновяване започна с почистването на улиците и окосяването на тревата в централните части на селото. По собствена воля местните жители с любов засадиха нови рози в градинките. Боклуците бяха извозени с безплатната помощ на обичания от всички весел музикант Христо Маринов. По собствено желание той се труди безплатно с конската си каруца и помогна на Михаил да поправят улиците. Това обаче не било единственото му себераздаване за селото,твърди Янита Борисова. По същия начин той осигурявал безплатен транспорт за погребенията на княжевци.

В мероприятието се включили и много хора с финансови средства, които осигурили безвъзмездно пари за бензин или направо дали такъв за нуждите около косенето на тревата и почистването.

В селото отдавна няма игрище, където децата да спортуват, затова Янита с удоволствие удовлетвори молбата им да започнат да разчистват пространството зад местното читалище. Някога там имаше игрище, но цялото беше обрасло с трънаци и буреняци. В работата на Младен, Веско, Христо, Данчо и Марин помагаха с удоволствие и селската управничка и библиотекарката Дянка Янева.

Янита Борисова изказва искрена благодарност на хората от селото, помогнали и да разкраси. За нея е удоволствие, че децата и младежите ще има къде да спортуват,а управляваното от нея село ще заприлича отново на розова градина. Похвално е,че много хора бръкнаха и в собствените си безпарични и без това джобове за да дадат своя принос.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева март 25, 2016 11:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама