Цяло село се ангажира с пролетното почистване на Княжево

Руска Георгиева
От Руска Георгиева март 25, 2016 11:39

Цяло село се ангажира с пролетното почистване на Княжево

Акценти

  • Кметицата Янита Борисова изказва искрена благодарност на хората от селото, помогнали то да разкраси.

Свързани публикации

По собствена инициатива и с благоволението на кметицата Янита Борисова, княжевци поеха инициативата да разкрасят и освежат селото си. В масовото почистване участие взеха освен младите и старците, информираха от селото за,,Сакарнюз“. Най-голям беше ентусиазма при разчистването на местното игрище.

Пролетното обновяване започна с почистването на улиците и окосяването на тревата в централните части на селото. По собствена воля местните жители с любов засадиха нови рози в градинките. Боклуците бяха извозени с безплатната помощ на обичания от всички весел музикант Христо Маринов. По собствено желание той се труди безплатно с конската си каруца и помогна на Михаил да поправят улиците. Това обаче не било единственото му себераздаване за селото,твърди Янита Борисова. По същия начин той осигурявал безплатен транспорт за погребенията на княжевци.

В мероприятието се включили и много хора с финансови средства, които осигурили безвъзмездно пари за бензин или направо дали такъв за нуждите около косенето на тревата и почистването.

В селото отдавна няма игрище, където децата да спортуват, затова Янита с удоволствие удовлетвори молбата им да започнат да разчистват пространството зад местното читалище. Някога там имаше игрище, но цялото беше обрасло с трънаци и буреняци. В работата на Младен, Веско, Христо, Данчо и Марин помагаха с удоволствие и селската управничка и библиотекарката Дянка Янева.

Янита Борисова изказва искрена благодарност на хората от селото, помогнали и да разкраси. За нея е удоволствие, че децата и младежите ще има къде да спортуват,а управляваното от нея село ще заприлича отново на розова градина. Похвално е,че много хора бръкнаха и в собствените си безпарични и без това джобове за да дадат своя принос.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева март 25, 2016 11:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.