Тополовград – духовен център през май

Тонка Славкова
От Тонка Славкова май 18, 2016 10:06

Тополовград – духовен  център през май

На 4 май в Тополовград се откриха традиционните майски културни празници, които ще продължат до 25 май. Те започнаха с изложба на тополовградските художници – Петко Дечев, Христо Дюлгеров, Катя Зографова, Цветана Памукова, Светла Йорданова, Веселин Кълвачев, Янка Деличобанова, Димитрина Дялкова. Четиридесет прекрасни творби представят в изложението тополовградските майстори на четката.
Изложбата откри Кра -симира Ятакчиева – началник отдел „Хуманитарни и социални дейности”. Тя се обърна към тях с думи на признателност за приноса им към културния живот на града и с букет за всеки, който им пожела още много творби и изложби. Цветя поднесе и председателят на читалището – Трифон Ламбов. Събитието уважи председателят на Общинския съвет – Васил Сяров. По-късно представление на новата си постановка „Г-жа министершата” от Бранислав Нушич изнесоха местните театрали.
Най-значимото събитие в културния маратон е Двадесет и първото издание на Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев”. Той се откри на 9 май и ще продължи до 15 май. Втора театрална сцена тази година са градовете Любимец, Свиленград и Гълъбово. След приключването на театралната фиеста предстоят още редица културни събития, предшестващи Деня на града. Празникът на старата градска песен „В градината на моята душа”, който ще се проведе на 20 май, е романтичното събитие за тополовградската публика, на което отново ще се радват любителите на незабравимите шлагери. Тополовградчани ще присъстват на представянето на новата стихосбирка на Николай Дялков “Адресна регистрация: Бежанец”, на концертите на местната Рок група “Паника”, на няколко спортни мероприятия и на конкурси.
Празничният 24 май ще започне с тържествена церемония с издигане на националния флаг, награждаване на изявени ученици и ще завърши с Шествие на абитуриентите от Випуск 2016 и концерт на “Диана експрес”.

Тонка Славкова
От Тонка Славкова май 18, 2016 10:06
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама