На 200 каратепенци се разтъжиха на земляческата среща в село Черна могила

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 18, 2016 11:20

Над 200 гости от цялата страна дойдоха на земляческата среща в село Черна могила, Харманлийско. Те се бяха събрали в клуба, където двама диджеи се грижиха за доброто настроение на празнуващите.
Сред колите, които бяха паркирали из улиците на селото, можеха да се видят номера от Пловдив, Варна, Бургас. За да се срещнат и разтъжат с близки и познати, имаше и такива, които живеят в Канада и Чикаго, САЩ.
Празненството продължи до късно вечерта, а веселите черномогилци играха всички видове танци, които са популярни на Балканския полуостров.
Кметът Димо Алексиев обеща за следващата година на земляческата среща да има курбан и народни борби. Тази година тя се състоя на 7 май, а догодина ще започне ден по-рано, на Гергьовден, 6-ти май.
Фейсбук страницата на Черна могила има около 300 посетители, а още 100 чакат да бъдат одобрени. След срещата тя се изпълни със снимки от първата земляческа слеща. Хората споделяха радостта си от срещата и си пожелаваха следващата година тя да е още по-приятна.
За хората от село Черна могила (Кара тепе) се смята, че са будни, ученолюбиви и точна и си купували по два Държавни вестника, да ги сверяват.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 18, 2016 11:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама