Тази година се очаква повече деца да тръгнат на училище

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 25, 2017 12:22

За първи път в класните стаи на нашата страна ще влязат над 75 000 първокласници. Тази година те са с около 8 000 повече от миналата.
Първият учебен ден отново оживи училищата и населените места. Към тях се устремиха хиляди млади хора, едни да учат, други да си прекарват времето, вместо да скучаят.
Тази година е по-различна от миналите, защото се очаква в класните стаи да влезнат много повече деца, отколкото през миналите години. За това трябва да допринесат така наречените „екипи за обхват“. Точното им наименование е екипи за съвместна работа на институциите за обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.
В тях има представители на РУО, от общините, здравен медиатор, секретар на местната комисия за борба с противообществени прояви, от социално подпомагане, от РУ – Полиция, директори на училища.
Тяхната задача е да издирят всички деца, които са отпаднали от системата.
Намерени са адресите им и тези екипи ходят по места, за да разберат какво става с тях, дали са в страната, или в чужбина. Целта е да ги върнат в училище, а срокът за това е 15 октомври.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 25, 2017 12:22
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама