Тържества и рибен курбан за празника на Симеоновград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 12, 2016 07:47

Тържества и рибен курбан за празника на Симеоновград

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 29/ 9-15 декември 2016 година

Свързани публикации

В Симеоновград на Никулден отбелязаха Празника на града. Честванията започнаха сутринта, когато в църквата „Св. Николай“ имаше литургия. Там бе раздаден и рибен курбан, приготвен от именника Никола Караиванов.
На площад „Шейновски“ под звуците на химна на България и ЕС тържествено вдигнаха знамената кмета Милена Рангелова и председателя на ОбС – Светлана Стоева.
Имаше Тържествена сесия, където областния управител Станислав Дечев поздрави симеоновградчани.
„Вашият град е едно от онези места в област Хасково, където винаги идвам с удоволствие. И основната причина за това е, че тук се работи. Въпреки трудностите, Симеоновград вече няколко години стои стабилно на икономическата и демографската карта на област Хасково. Позволете лично да благодаря на кмета на общината Милена Рангелова за упоритата работата и да й пожелая успех в реализацията на новите проекти“, подчерта той.
Децата от Центъра за обществена подкрепа в Симеоновград изненадаха официалните гости с рецитал за родния град и сувенири.
В залата на читалището имаше тържествен концерт. Той започна с изпълнение на вокална група „Водолей“, които изпяха и химна на Симеоновград.
„Истинската ценност за един град, това са неговите жители. Трябва да признаем, че хората в нашия град никога не са живели безгрижно, тук се работи здраво, нужни са много сили и вяра. Така градим живота си в Симеоновград“, каза Милена Рангелова пред събралите се в залата.
На сцената имаше изпълнения на мажоретки и други самодейци от училищата.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 12, 2016 07:47
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.