Тържества и рибен курбан за празника на Симеоновград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 12, 2016 07:47

Тържества и рибен курбан за празника на Симеоновград

В Симеоновград на Никулден отбелязаха Празника на града. Честванията започнаха сутринта, когато в църквата „Св. Николай“ имаше литургия. Там бе раздаден и рибен курбан, приготвен от именника Никола Караиванов.
На площад „Шейновски“ под звуците на химна на България и ЕС тържествено вдигнаха знамената кмета Милена Рангелова и председателя на ОбС – Светлана Стоева.
Имаше Тържествена сесия, където областния управител Станислав Дечев поздрави симеоновградчани.
„Вашият град е едно от онези места в област Хасково, където винаги идвам с удоволствие. И основната причина за това е, че тук се работи. Въпреки трудностите, Симеоновград вече няколко години стои стабилно на икономическата и демографската карта на област Хасково. Позволете лично да благодаря на кмета на общината Милена Рангелова за упоритата работата и да й пожелая успех в реализацията на новите проекти“, подчерта той.
Децата от Центъра за обществена подкрепа в Симеоновград изненадаха официалните гости с рецитал за родния град и сувенири.
В залата на читалището имаше тържествен концерт. Той започна с изпълнение на вокална група „Водолей“, които изпяха и химна на Симеоновград.
„Истинската ценност за един град, това са неговите жители. Трябва да признаем, че хората в нашия град никога не са живели безгрижно, тук се работи здраво, нужни са много сили и вяра. Така градим живота си в Симеоновград“, каза Милена Рангелова пред събралите се в залата.
На сцената имаше изпълнения на мажоретки и други самодейци от училищата.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 12, 2016 07:47
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама