Свиленградски съветници с последно предупреждение към правителството

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 31, 2018 18:37

Свиленградски съветници с последно предупреждение към правителството

Акценти

  • Те искат спешно ремонт на републикански пътища в граничен район на тяхната община

Свързани публикации

Свиленградски съветници отправят предупреждение към правителственото за задължението му да ремонтира опасни  републикански пътища. Ако държавата не вземе спешни мерки, предстои гражданско неподчинение. Това бе посланието на свиканата пресконференция на съветници от ОбС- Свиленград. Един от тях, Щерьо Щерев заяви, че след многократните предупреждения, които са правили, преминават на следващ етап на въздействие, тоест гражданско неподчинение. Това включва затваряне на някои главни пътища, включително и магистрала „Марица“. „Чак когато се предприемат тези нетрадиционни действия управляващите и институциите се сещат, че действително трябва да се реши този проблем, бе заключението на му.“

Техните претенции са за ремонт на път III-5509 Свиленград – Райкова могила – Щит – Сладун – Варник и път III-761 Варник – Маточина и път III-5507 Свиленград – Левка – Студена.

На пресконференцията присъства и народният представител инж. Никола Динков, който подсети Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ): „Ако държавата сега не може да отдели 30 милиона, които са необходими, то с 1 милион е възможно да се оправят критичните участъци. В последствие те да бъдат включени в бюджета на АПИ за по сериозен ремонт.“

Кметът на село Студена сподели, че земеделски производител му се е оплакал, че заради лошия път, не идвали да му изкупуват продукцията.

На сесия през месец юни съветниците приеха декларация разпратена до Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) и до областния управител, в която настояват за ремонт на републикански пътища, които са жизненоважни на развитието на граничен район в Сакар планина.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 31, 2018 18:37
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама