Свиленградчанка осъди EVN

Сакарнюз
От Сакарнюз януари 3, 2015 11:38

Свиленградчанка осъди EVN

Свиленградчанка успя да осъди EVN на две инстанции и доказа, че не дължи над 600 лв. на дружеството. От там са й обяснили, че това е корекция на неотчетена и неплатена стойност на ел. енергия за минал период от 19 ноември 2013г. до 7 февруари 2014г. При извършена проверка и подмяна на 7 февруари 2014 г. на електромера от представители на „ЕVN“ АД, било установено че не отговаря на изискванията съобразно установения стандарт, за което е съставен констативен протокол за техническа проверка и подмяна на средства за търговско измерване. В протокола било отразено, че има упражнено неправомерно въздействие и нерегламентиран достъп и така на жената била начислена сумата от 626,86лв., представляваща корекция на сметки за минал период. Оказва се обаче, че протокола е подписан от двама служители на енергийното дружество, един свидетел, но не и от абоната или негов представител.

Основният извод на районен съд Свиленград, а после и на окръжен съд Хасково е, че за липсата на регламентирана възможност за корекции на количеството електирическа енергия едностранно е правилен и законосъобразен.Наред с това е установено и процедурно нарушение по констатиране на нарушението тъй като в отсъствието на представител на абоната констативният протокол е подписан от един свидетел вместо от двама,каквото е изискването. Така магистратите смятат, че процедурата е опорочена.

Така EVN, които са останали недоволни от решението на районен съд Свиленград, са задължени от правораздавателите да заплатят и направените разноски по делото от 450 лв. Решението не подлежи на обжалване.

Сакарнюз
От Сакарнюз януари 3, 2015 11:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама