Свиленградчанка осъди EVN

Христо Христов
От Христо Христов януари 3, 2015 11:38

Свиленградчанка осъди EVN

Свиленградчанка успя да осъди EVN на две инстанции и доказа, че не дължи над 600 лв. на дружеството. От там са й обяснили, че това е корекция на неотчетена и неплатена стойност на ел. енергия за минал период от 19 ноември 2013г. до 7 февруари 2014г. При извършена проверка и подмяна на 7 февруари 2014 г. на електромера от представители на „ЕVN“ АД, било установено че не отговаря на изискванията съобразно установения стандарт, за което е съставен констативен протокол за техническа проверка и подмяна на средства за търговско измерване. В протокола било отразено, че има упражнено неправомерно въздействие и нерегламентиран достъп и така на жената била начислена сумата от 626,86лв., представляваща корекция на сметки за минал период. Оказва се обаче, че протокола е подписан от двама служители на енергийното дружество, един свидетел, но не и от абоната или негов представител.

Основният извод на районен съд Свиленград, а после и на окръжен съд Хасково е, че за липсата на регламентирана възможност за корекции на количеството електирическа енергия едностранно е правилен и законосъобразен.Наред с това е установено и процедурно нарушение по констатиране на нарушението тъй като в отсъствието на представител на абоната констативният протокол е подписан от един свидетел вместо от двама,каквото е изискването. Така магистратите смятат, че процедурата е опорочена.

Така EVN, които са останали недоволни от решението на районен съд Свиленград, са задължени от правораздавателите да заплатят и направените разноски по делото от 450 лв. Решението не подлежи на обжалване.

Христо Христов
От Христо Христов януари 3, 2015 11:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.