Червените в Харманли не освободиха от такса „смет“ градини и училища

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 30, 2014 18:31

Червените в Харманли не освободиха от такса „смет“ градини и училища

Акценти

 • В общината постъпват около 1.2 милиона от такса битова отпадъци. Тази година заради бежанския лагер в нейната хазна влезнаха допълнително около 50 хиляди за извозване на сметта
 • Читалища, детски градини и училища общо плащат 40 000 лева за битовите си отпадъци

Свързани публикации

Левите съветници от харманлийския парламент не освободиха училищата, детските градини и читалищата от такса „смет“ за следващата година. Това бе предложението на ГЕРБ. В своя докладна те изтъкват, че след като имат икономия от 114 хиляди лева, събрана за извозване на битови отпадъци, нормално да се освободят от този налог най-уязвимите институции.

Те получиха отказ от кмета на Харманли – Михаил Лисков, който в свое писмено становище е изтъкна, че през 2015 година предстои увеличаване на разходите. Ще има повишаване на основната работна заплата на 380 лева. Той ги уведомява, че ще трябва да се отделят още 40 000 за закупуване на нови съдове за смет, нов контейнеровоз.

Дора Чанкова, председател на групата на БСП, предложи ако през следващата година има преизпълнение на такса „смет“, да се намали налога за градините, училищата и читалищата, но не с повече от 50%. Нейното предложение се прие.

Много съседни общини са приели тези институции да бъдат освободени от такса смет с мнозинство от леви и десни съветници.

На последната сесия всички съветници получиха подарък 7-инчови таблети, като председателят на ОбС – Пламен Делчев обяви, че те са подарък от кмета Михаил Лисков.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 30, 2014 18:31
Напиши коментар

2 Коментара

 1. поздравление януари 3, 17:08

  Взеха пари от детските градини за да ги похарчат за елха а сега не искат малко да ги облекчат финансово… На това му се вика чернвен типигьозлък . Дано това да им е последната година дерибействане и пълнене на гушата . когато Лисков влезе в общината имаше само една кола за 500 лева . Сега има джип за 50000 и имоти за милиони… Честита нова година на харманлийци!!!

  Отговори на този коментар
 2. planinar декември 31, 08:02

  40 хиляди лева е само издръжката на двете вили и тази на Добринище където Лисков ходи всяка седмица на аванта с луксозния си джип Кю 7

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама