Страх. 500 полицаи не опазиха магистрала „Марица“.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 5, 2020 07:45

Страх. 500 полицаи не опазиха магистрала „Марица“.

Повече от 500 полицаи не успяха да предотвратят затварянето на магистрала „Марица“ на 108-и км, близо до Капитан Андреево. Снощи, от 19:30 до 23:00 часа по двете платна движение нямаше, а по тях се пропускаха само коли, в които имаше малки деца и болни хора.

Преди полунощ полицаите обградиха част от протестиращите на южното платно и постепенно, затягайки обръча, успяха да ги изтласкат от платното в канавката. Те изхвърлиха там палатките и български флаг, който протестиращите носиха.

Протестиращ преброи 128 полицаи, обградили 11 седнали демонстранти.

При тази операция 65-годишен мъж се оплака, че при притискането от полицаите, е бил ударен няколко пъти от тях.

На протеста бе и адвокат Николай Хаджигенов от т. нар. Отровно трио, който на няколко пъти напомни на униформените, че хората, дошли тук, не са в нарушение и конституцията им дава право на свободен протест, а органите на реда трябва да им съдействат. Гласът му не бе чут.

За предотвратяване блокирането на движението по магистралата бяха ангажирани стотици полицаи от управленията от Пловдив до Свиленград. Повече от 500 униформени и криминални бяха завардили всички ключови кръстовища от Хасково до Свиленград. Без никакво законово основание след 20:00 часа, те не допускаха хора, които искаха да се придвижат до 108 км, където магистралата бе блокирана.

Протестиращите искаха оставка на правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Те обещаха да продължат с протестите на други места.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 5, 2020 07:45
Напиши коментар

1 Коментар

  1. skull & bones август 5, 07:51

    Страната с най-многобройната и най-некадърната полиция в Европа.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама