Стадионът на с. Бисер стана конски колодрум

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 5, 2017 17:37

Стадионът на с. Бисер стана конски колодрум

Стадионът в село Бисер се изпълни с желаещи да наблюдават кушията, провела се на 4 февруари, Тодоровден. За да участват в нея бяха дошли състезатели с конете си от Харманли и някои села.
Състезанията между четириногите се състояха в няколко дисциплини, за най-хубав, за най-як, за най-бърз кон и за най-бърза каруца.
Най-тежкото състезание бе когато трябваше да теглят трактор. При по-тежкия успяха да го помръднат на метър, при по-малкия, го изтеглиха на определено разстояние. Изненадващо в тази дисциплина най-добро време даде магаре.
В категория най-бърз кон, първи е Антон Господинов от село Бисер, със Севда. В категория най-силен кон бе отличено четириногото на Найден Жеков от Харманли. За най-красив кон журито отличи кобилата Севда на Антон Господинов от село Бисер. При тегленето на каруците първа отново бе Севда. За най-спортно магаре бе наградено това на Дельо Делчев от Бисер, с магаре Калин. Общо участниците бяха 14.
Наградният фонд бе сигурен от Община Харманли за всички категории. За първо място получиха по 50 лв, за второ – 30 лв. и по 20 лв. за тратия класирал се.
Всички получиха грамоти, подготвени от НЧ „Пробуда – 2009“ – село Бисер и кметството.
Гост на празника бе фолклорна формация „Тракия 2“ при НЧ „Христо Ботев 1902“ Димитровград.

 

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 5, 2017 17:37
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Пинокиьо март 6, 07:43

    В Харманли няма ли да има?

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама