Ст. Каролев: „Когато искаш да правиш промяна, трябва да носиш в себе си дух и да имаш желание“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 8, 2006 02:39

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, бр.49/200, 8-14 декември 2006 г

Свързани публикации

Два дни след като от вестник „БАНКЕРЪ“ връчиха наградата за най-успешно изявил се през 2006-а мениджър на компания за инвестиционно посредничество на основателя и председателя на Съвета на директорите и ръководител на ИП „КАРОЛ“ АД – Станимир Каролев и в родния му Симеоновград го удостоиха с най-високото отличие – ,,Почетен гражданин“.

Предлагаме ви интервюто, което той даде за вестника след връчването на наградата.

Господин Каролев, как приехте удостояването Ви със званието „Почетен гражданин на Симеоновград“?
Много лично. Като признание от града, в който съм се родил, признание на хората от махалата, на моите родители, на моите приятели, на цялата общественост на града. Сред многото награди, които съм получавал най-вече в професионален план, тази е най-личната, най-топлата.
Има разлика между живота на хората в другите градове и тук. Какво мислите, че трябва да се промени в Симеоновград, за да заприлича той на модерен град.
Най-важното нещо, когато искаш да правиш промяна, е да носиш в себе си дух и да искаш да правиш промяна. Като имаш духа, на второ място идва да знаеш какво да направиш. След това идва третото нещо – да намериш начин да го осъществиш. Ако тези три неща вървят в своята последователност, обикновено се случва промяната и аз бих пожелал това на града.

Какво трябва да направи един симеоновградчанин, за да се издигне като Вас в бизнеса?
За мен специално основното нещо, което ми е помогнало в професионален план, освен тоя хъс, който съм имал в Симеоновград, е знанието. Много съм чел и продължавам да получавам и да следя информация в професионалния план, в който работя. Аз се занимавам с финансови пазари на други страни и затова винаги трябва да съм информиран.

Как бихте желали да видите Симеоновград при следващо Ваше посещение?
Днес ми се щеше залата да бъде препълнена най-вече с млади хора. Не видях много такива, а бих искал да ми задават въпроси именно те. Те или не знаят затова или не са съпричастни към случващото. Сега младите хора поради една или друга причина са обезверени от това, което се случва. За тях е много важно да имат добри примери, на които да подражават и цели, които да си поставят да изпълняват.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 8, 2006 02:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама