Спортният комплекс стана любимото място на тополовградчани

Тонка Славкова
От Тонка Славкова юли 19, 2016 07:46

Спортният комплекс стана любимото място на тополовградчани

Спортният комплекс в Тополовград е гордост за всеки тополовградчанин. От откриването му на 20 септември миналата година той стана най-любимото място за спорт и отдих за хора от всички възрасти. Комплексът разполага със спортна зала, стадион и плувен басейн, които отговарят на всички съвременни изисквания.
Различни видове спорт привличат вниманието на децата и младите хора. Успешна спортна дейност развиват клубове по джудо, тенис на маса, борба, футбол, волейбол. Тренировките се провеждат ежедневно от понеделник до петък по определен от треньорите график. Предстои сформиране на Спортен клуб ”Тенис на корт”, поради проявен интерес от млади хора. „Спортната зала се ползва от клубовете, а стадионът от футболистите, но всеки е добре дошъл да се запише в тях” – пояснява отговорникът на комплекса Стоян Стоянов. Ежедневно на разположение на всеки, който желае да спортува в светлата част на деня, е Многофункционалната спортна площадка и пистата. Наскоро заработи и плувният басейн, който е най-новата придобивка, чакана с години.
За по-малко от година комплексът, който е гордост за малкия град, привлече много хора от всички възрасти. От сутрин до вечер те намират място за отдих и спорт тук. Тополовградчани с удоволствие сядат на местата отредени за зрители на модерния стадион, за да погледат футболни срещи, или в просторната Спортна зала, за да наблюдават спортни състезания. Такива вече има достатъчно.
От откриването на комплекса досега са проведени много спортни прояви. За пръв път се организира открит турнир по тенис на маса в три възрастови групи за купата на кмета на общината. Четири са волейболните срещи с гостуващи отбори от Харманли и Свиленград. На стадиона са играни мачове за ветерани с отборите на Кърджали, Стара Загора, Пловдив, Чорлу, Р Турция. На 21 юни се проведе Спортен празник с демонстрационни игри джудистите, борците и волейболистите и финал по футбол за ученици до 15 години.
Прекрасната спортна база допринася за превръщането на спорта във все по-търсено средство за забавление и здравословен живот в малкия град.

Тонка Славкова
От Тонка Славкова юли 19, 2016 07:46
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама