Социалната партия е против създаването на социални домове

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 31, 2017 14:22

Социалната партия е против  създаването на социални домове

Съветниците на БСП отново не гласуваха изграждането на нова социална институция в Харманли. На последната сесия на ОбС те не подкрепиха предложението на кмета за създаването на нов дневен център „Надежда“, в който да се обгрижват деца с увреждания.
Представителите на социалната партия се хванаха за точките и запетайките в докладната и решиха, че в нея липсва една дума „услуга“, която ще е причина този проект да се провали.
Кметът Мария Киркова и председателят на ОбС Иван Димитров обясниха, че изпълняват стриктно предписанията на финансиращата институция и са предложили на съветниците да гласуват текст, съобразен с изискванията й.
Левият съветник Диляна Комитова, която гласува „въздържал се“, поиска да обясни отрицателния си вот и предрече, че от София ще върнат подадените документи.
В друга точка се реши община Харманли да купи употребяван сметосъбиращ автомобил за 70 хил. лв., необходим, за по-доброто сметопочистване. Бившият кмет Михаил Лисков настояваше да се купи нов автомобил, който струва около 400 хил. лева.
Госпожа Киркова отговори, че това са много пари и не могат да си го позволят на този етап.
В същата докладна се реши за нуждите на сметището да бъде купен и булдозер.
Това отново раздразни бившият градоначалник. Той поиска да знае дали другите общини, които докарват смет в Харманли, ще са съгласни да се купи тази машина с парите от депониране на смет от София и община „Тунджа“. Докато той бе кмет, не успя да получи тяхното съгласие.
Мария Киркова отговори, че има одобрението да направи тази покупка.
Колегата й Лисков поиска тази докладна да отпадне и даже внесе писмено предложение за това. Председателят Иван Димитров му припомни, че според правилника на ОбС подобни предложения могат да се превят 24 часа преди заседанието.

Това не е първата докладна, свързана със социална политика, която левите съветници не подкрепят. Преди време те измислиха формален повод и не гласуваха искане, с която се искаше разрешение от местните парламентаристи да бъде изграден асансьор, за да могат хора с увреждания да имат достъп до сградата на ОбА. Той бе монтиран и благодарение на него съветник от тяхната партия вече може с инвалидната си количка да присъства на сесии на ОбС, без чужда помощ.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 31, 2017 14:22
Напиши коментар

5 Коментара

  1. 'Vlado' ноември 1, 13:42

    Извинявам се, чрез се пише, а не чрес! Наблизо са клавишите! Късно го забелязах!

    Отговори на този коментар
  2. 'Vlado' ноември 1, 13:41

    А тая с телефончето обича да се снима в Лондон, а не в Москвата им любима!… Или в Сибир!!! Българино докога ще спиш докато руската мечка те ограбва чрес такива продажни мекерета?!

    Отговори на този коментар
  3. 'Vlado' ноември 1, 13:39

    По време на управлението на кмет Лисика, имаше идея за проект вместо нерентабилната фазанария в ‘президентското’ сега с. Славяново да се направи по проект с Европейски средства клуб за възрастни хора с достъп до лекар и адвокат при нужда! Но… от това не се лапа като от заеми и общински средства!!! Почти никой не разбра за тоя проект!……Та това им е социалното на БСПутинчовците…фазаните са по-важни от хората трудили се за България!

    Отговори на този коментар
  4. ехааааааа октомври 31, 22:09

    Съветник Комитова ,като най-веща с проектите ,да не би да има „топла връзка “ със София и да съботира проекти в Харманли?

    Отговори на този коментар
  5. 'Vlado' октомври 31, 21:50

    Тая партия не е социална, а социалистическа! Разликата е като между социалната, развита икономически Норвегия и пропадналия СеСеСеРе(Съюз на съветските социалистически републики)! Първото е истинското, а второто е фалшификата! БСП-то си е фалшификат партия на крадливите милионери, а не на работниците!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама