Частен съдебен изпълнител “ръфа” останки от болница

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 1, 2017 13:45

Частен съдебен изпълнител  “ръфа” останки от болница

Частен съдебен изпълнител сложи ръка на наемите, които лекарите плащат за кабинетите си в болницата на Симеоновград. Това става ясно от писмо на д-р Красимира Иванова Стойкова-Тенева, управител на СБАЛ ”Хипократ” ЕООД.
В него тя обяснява че, ЧСИ Николета Кавакова се е заела да събере дълговете по дело, заведено въз основа на Изпълнителен лист от 2 март 2012 година от Районен съд Харманли, на основание по Гражданско дело № 88 от 2010 година.
В писмото си обяснява, че в края на месец август 2017 година в различен период от време, всички наематели ползващи помещения по договор за наем, са получили запорни съобщения от съдебния изпълнител, с които се задължават, като трети лица, да превеждат месечните си наеми по сметка посочена oт нея в полза на взискателя Тянка Радева Милкова-Бойчева.
Адвокатите Митко Христозов и Димо Стоянов са й разяснили, че няма големи възможности за реакция и трябва да направят опит да се споразумее с взискателката. Предложили на госпожа Бойчева да й изплащат сумата от 304 лева месечно, но тя отказала категорично, като прехвърляла взаимоотношенията към ЧСИ Кавакова.
От 20 септември 2017 година дължимата сума расте с 0.59 стотинки на ден, което означава, че през октомври сумата надхвърля 5 204.74 лева.
Освен това има и сума за консумирана вода, която трябва да се плаща.
Лекарката моли съветниците за съдействие.
Адвокат Митко Христозов предложи да се премине към ликвидиране на дружеството, управляващо болницата, която не изпълнява тази си функция от години.
Главният финансист Антоанета Трифонова предложи да се направи финансов разчет, колко ще струва това, за да може да го заложи за следващия бюджет.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 1, 2017 13:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама