Социалистите в Харманли преизбраха Михаил Лисков за втори мандат

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 26, 2020 10:20

Социалистите в Харманли преизбраха  Михаил Лисков за втори мандат

Акценти

  • Регионален вестник, # 25/909 година XVII, 26 юни - 2 юли 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Социалистите в Харманли преизбраха лидера си Михаил Лисков за още един мандат. Това стана на общинска конференция, състояла се на 20 юни в Културния център. На нея председателят на червената партия изнесе доклад за изминалия 4-годишен период, който бе в критичен дух, макар социалистите да имаха и успехи през това време. Отчетено бе, че са започнали с добро представяне на президентските избори. За парламентарните бе посочена недостатъчната категоричност на служебното правителство за пресичане на нередностите по време на изборите, което донесе на ГЕРБ отново победа.
Споменати бяха и евроизборите, които ги дръпнали назад и пре- допределили местните избори, които за тях са загуба.
Отбелязано бе, че коалиционната политика на партията се свежда само до такива от левия политически център.
Господин Лисков отчете и намалелия състав на младежката организация, отдръпване на млади и подготвени хора от лявата политика поради различни причини, най-вече за осигуряване на насъщния. Отбеляза, че ГЕРБ имат силен репресивен механизъм и всеки го е усетил на гърба си. Отчете, че голяма част от БСП в ОбА – Харманли, са били уволнени, макар да са специалисти.
Тъй като БСП в Харманли управляваха 12 години, членовете им не са работили в опозиционна среда и сега е времето, в което трябва да се консолидират и калят. Смяната на управлението била за тях стрес, но те трябва да знаят, че работа в опозиция, също е работа, бе записано в доклада.
Основната задача на Лисков през този мандат ще е да няма разделение в партията.
По време на конференцията имаше много предложения от общинските организации за избор на местен лидер, сред които имената на Минка Стоянова и Надежда Колева-Стойчева, но те се отказаха, а третият отказал се бе Любомир Андреев. Той си направи отвод с аргумента, че трябва да придобие още опит за заемане на този пост.
На конференцията избраха нов Общински съвет, а с тайно гласуване бяха определени делегатите на конгреса. Това са: Михаил Лисков, Диляна Комитова, Любомир Андреев, Диана Спирова и Надежда Колева-Стойчева. гости на конгреса ще бъдат: Емил Димитров, Силвия Георгиева и д-р Пламен Делчев.
Минка Стоянова даде отвод на всички предложения за изборни длъжности, като мотивът ѝ е да даде път на младите. Съгласи се единствено да стане член на ОбС на БСП. „Почувствах на конференцията, че нашата партия е жива, независимо от всички спорове и противоречия. Хората се интересуват от нещо, което значи живот, сподели госпожа Стоянова, която е на мнение, че старите в партията остават да помагат.
За председател на партията те дадоха съгласие в надпреварата да участва Корнелия Нинова, а за Кирил Добрев и Красимир Янков нямаше нито един глас.
Местните червени обаче биха посрещнали и изслушали всеки един от кандидатите по време на надпреварата за лидерския пост в партията. Те изразяват тревога, че в ръководството в Софоия трябва най-после да се спрат с конфронтацията.

Конференцията започна с песента „Корона чао“, но на другия ден бе съобщено, че членът на Националния съвет Янаки Стоилов е носител на COVID-19.
Заради това всички, които са присъствали на събирането в София, са били подложени на тест.
На конференцията в Харманли присъства и областният председател и член на НС Емилия Масларова, но тя бе изолирана, заради това. Михаил Лисков също е бил на срещата с Янаки Стоилов, но е с отрицателен тест.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 26, 2020 10:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама