Снегът достигна 25 сантиметра, на някои места има преспи

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 4, 2016 08:46

Снегът достигна 25 сантиметра, на някои места има преспи

Навалелият на някои места близо 25 см сняг, създаде сложна зимна обстановка из пътищата в региона. Най-много е той в Родопите и високите части на Сакар. С неговото почистване се занимават общините и „Пътно поддържане“.

От община Харманли увериха, че са почиствали цяла нощ тяхната пътна мрежа с всичката налична техника. Около обществените институции, училища, детски градини и болницата е осигурен достъп. С бобката (малко багерче) се почистват участъци, където големите машини не са минали.

На булевард „България“ са почистени и тротоарите. Почистването на пешеходните зони пред търговски обекти и домове е задължение на гражданите и собственици, припомнят от общината.

Заради проблеми с непочистени пътища, на училище в Харманли няма да дойдат децата от селата Бисер, Надежден, Преславец и Поляново.

Няма информация за закъсали автомобили.

От „Пътно поддържане“ съобщиха, че работят с 15-те си машини непрекъснато, но не могат да успеят навсякъде в сложната обстановка.

Забранен за тежкотоварни машини е пътят Харманли – Тополовград през Голямата звезда. Другите автомобили трябва да са с вериги.

В община Симеоновград още снощи са почистени пътищата за селата Дряново и Тянево. Все още не е почистен пътя за село Свирково. Машините им са работили цяла нощ и продължават да чистят.

В община Любимец снегът е около 10 – 25 сантиметра. От 24:00 часа снощи всички четвъртокласни пътни участъци бяха почиствани два пъти. Днес в селата отиват багери с гребла, за да разчистят и главните им улици.

Първият сняг в Тополовград надхвърли 20 см и засега спря. Снежната покривка е около 20 см, а в по високите части на Сакар планина доближава 50 см. Продължава разчистването на по-главните пътища в района. Засега няма критична обстановка в населените места от общината.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 4, 2016 08:46
Напиши коментар

17 Коментара

 1. Гражданин януари 5, 21:51

  Не нападайте Кметицата дотук тя си върши много добре работата като се мъчи да оправи кашите на лисков дето и и пръста не си мърдаше за гражданите!!!!!
  Вие искате всичко да става така щрак и готово!

  Отговори на този коментар
 2. hahhaha януари 5, 18:41

  Къде беше почистено пълни глупости,не лъжете поне хората само дето плащаме данъци досега хранихме Лисков сега Марийка и резултата когато завали снега е един и същ

  Отговори на този коментар
 3. Б.Борисов януари 5, 15:11

  Нищо не е почистено.

  Отговори на този коментар
 4. странно януари 5, 00:07

  В 7 часа сутринта почистването току – що започваше. В посока Симеоновград изобщо не беше чистено и се пътуваше в индианска нишка по един без никакво място за разминаване – а си свърнал страни, а си закъсал. В посока Хасково беше чистено, но е било през нощта и до сутринта снегът пак беше натрупал, та горе – долу ситуацията беше същата. В 6 ,45 снегорините тъкмо тръгваха да чистят из улиците на града. Който твърди, че цяла нощ е чистено, със сигурност лъже. Доколкото разбрах училищните автобуси май не са стигнали до с.Иваново, понеже пътя е бил непроходим, така че хайде новата управа да си влезе в задълженията и да вземе да санкционира почистващите фирми, както това се случва примерно в Стара Загора.

  Отговори на този коментар
 5. Пешо 1 януари 4, 21:14

  Всеки харманлиец видя че това е пълна лъжа.

  Отговори на този коментар
 6. миа януари 4, 20:30

  Къде сбъркахме

  Отговори на този коментар
 7. миа януари 4, 20:29

  Нищо вярно, пътищата не са почистени,нито са почистени и тротоарите не са опясъчени.Пълен блок…аж

  Отговори на този коментар
 8. Dimitar Stalev януари 4, 20:02

  Граждани на Харманли,бъдете малко по-толерантни към новото ръководство на Общината!Не зная колко вярвате на Ив.Атанасов,на аз съм един от участниците в тазгодишното първо снегопочистване и опесъчаване на града и считам,че се справихме сравнително добре !Имайте в предвид че зимата сега започва и има време да оценявате работата ни.Разбира се,че ще разчитаме на съвестните граждани,които предвидливо освободят пътните платна от паркирани автомобили,с което много ще помогнат за почистването ,за което ще ви бъдем много благодарни!

  Отговори на този коментар
 9. клуб по борба януари 4, 19:16

  Коя е тази фирма? Защо не чисти? Никой ли не й търси сметка?

  Отговори на този коментар
 10. Vasev януари 4, 16:21

  Иване, кой ти написа текста? Сам не можеш ли да прецениш да ли е така или пак се навеждаме…..

  Отговори на този коментар
 11. Местен януари 4, 13:51

  Ама моля ви се – осъзнавайте се като пишете глупости!
  Община Харманли не си е мръднала пръста дори, какво остава да е чистила цяла нощ!
  Кьорава машина не видях за цял ден! За почистващи екипи да не говорим! Всъщност – едно Bobcat-че мина преди малко, ама… След дъжд – качулка!
  Голям срам! Чистили били!.. }:-(

  Отговори на този коментар
 12. Даниела януари 4, 12:12

  Нищо вярно, пътищата не са почистени,снегорина който е минавал сигурно е бил с вдигнато гребло

  Отговори на този коментар
 13. Мария януари 4, 11:46

  Нищо вярно няма в тази статия,поне за Любимец.Никой не си е мръднал пръста през нощта.Чак тази сутрин в 8 ч.когато всички се чудеха как да се доберат до училища,градини и работа-чак тогава се разминавахме със багер ,и то в тая навалица по-скоро пречеше,отколкото да чисти.Един куп коли немогат да си излезнат от вкъщи по главните улици,а какво остава за движение през преспите.

  Отговори на този коментар
 14. Георги януари 4, 09:49

  Пълни глупости,в 9:30 минах по „главните пътища“ в Харманли (главната,Алеко Константинов,Васил Левски,Иван Вазов) нито една не беше почистена а на околовръстното ТИР беше се завъртял до бензиностанция „Петрол“ и беше блокирал движението. П.С ТИР-а може да е поднесъл на изчистения път 🙂

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама