След сблъсък между полиция и роми двама остават в ареста

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 16, 2018 08:48

След сблъсък между полиция и роми двама остават в ареста

Акценти

  • В понеделник от общо петима задържани, трима са освободени без обвинение

Двама мъже остават за постоянно в ареста заради сблъсък между полиция и роми в Гълъбово. Това реши Районният съд в града снощи. Той разгледа мярката им за неотклонение „задържане под стража“, поискана от прокурора.

Инцидентът стана в неделя следобед близо до ромската махала, след получен сигнал в районното управление, че подпийнали мъже слушат музика прекалено силно, с което пречат на останалите да почиват през неделния ден. Към мястото отишли полицаи от РУ „Полиция“ – Гълъбово, които са предупредели веселяците да не пречат на останалите. Те намалили музиката, но това е било за кратко. Последвало второ предупреждение от униформените, но и то не озаптило подпийналите. На третото идване на полицията са задържани в управлението трима, които не се подчинили на униформените.

Според комисар Георги Хаджиев, директор на ОД на МВР – Стара Загора ромите са станали агресивни и нападнали полицаите с брадви, сатъри, тухли. При тази ситуация служителите на реда потърсили помощ от жандармерията. Присъствието ѝ се усетило най-осезаемо в ромската махала, от където са повечето участници в пияната компания.

През нощта в полицията се предали още двама пияни мъже, които са участвали в съпротивата срещу униформените.

В понеделник от общо петима задържани, трима са освободени без обвинение, а в ареста за постоянно остават двама от тях, които имат богато криминално минало според полицията.

Намеса на жандармерия, но в много по-голям мащаб имаше през 2016 година в съседния град Раднево.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 16, 2018 08:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама