Славка Калчева пя на финала „На хармана“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 9, 2018 10:50

Славка Калчева пя на финала „На хармана“

Второто издание на фестивала „На хармана“ донесе положителни емоции на харманлийци и техните гости. Той се състоя на 8 септември в парк „Димана Данева“, до Гърбавия мост.
Официално събитието бе открито от кмета на Общината Мария Киркова и председателя на сдружение „Бизнесът за Харманли“ Милко Милков, които са основните организатори.
„Фестивал като този не само е повод да се съберем и да прекараме щастливи мигове заедно, но и начин да съхраним автентичните български традиции и да ги пре-дадем на идните поколения. Именно нашите песни и танци, носии и обичаи са носители и пазители на българския дух и идентичност!“, каза харманлиският градоначалник.
След тях на сцената се изкачиха самодейци от региона, които представиха народни обичаи, пяха песни от своя край, играха характерни хора.
На поляната пред сцената на над 60 щанда местни производители показаха традиционни ястия и продукти, уникални изделия. Те получиха сертификат за участие, а посетителите имаха възможността да опитат многообразните вкусове на традиционната българска кухня.
Свещеници отслужиха водосвет, а от 17:00 часа танцьори пресъздадоха ритуала „гроздобер“.
Вечерта на сцената се качи народната певица Славка Калчева. Тя забавлява публиката повече от час, а през това време пред сцената се виеше няколко ката хоро.
Кметът на Общината Мария Киркова награди певицата с почетен плакет на община Харманли.
В неделя няколко семейни винарни бяха организирали винен тур. Участниците в него опитаха различни видове вина, произведени в сакарския край, който е благодатен за този вид напитка.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 9, 2018 10:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама