Къде са записите от миналата сесия?, пита кмет

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 10, 2018 08:15

Къде са записите  от миналата сесия?, пита кмет

На последната сесия на ОбС – Тополовград кметът Божин Божинов пита защо ги няма всички аудио записи от предишното заседание. Твърди, че тогава един съветник е използвал неприлични думи, което уронва престижа на ОбС.
Кметът не е открил това да е отразено в протокола от миналата сесия, нито в аудио записите. Определя го като укриване на информация и обвини за това председателя Васил Сяров, който отрече да има такова нещо.
Техническото лице Таня Щерева обясни, че тогава е свършила батерията на записващото устройство, а тя е продължила да прави записи с телефона си и записите могат да бъдат прослушани.
Упреците към председателя Сяров бяха и от Пламен Минчев, който поиска да знае какво наказание ще получи съветник, който системно не идва на заседания на постоянните комисии към ОбС. Отговорът на господин Сяров не го удовлетворявал и той настоя председателят да си изпълнява стриктно задълженията.
Господин Минчев възрази срещу поредното върнато решение от областния управител по тяхна докладна. „Всеки път, когато той ни обжалва решение, или прокуратура го смята за незаконосъобразно, ние винаги се съгласяме и ги отменяме. Веднъж ги приемаме, след това ги отменяме…, за мен това е необяснимо. Гледах практики в други ОбС, където 90% оставят Съда да реши кой крив, кой прав. Питам се защо един път не оставим съдът да прецени дали нашето решение е право?“
Решено бе да се избере най-бързата процедура по оправяне съдържанието на върнатите решения, за да не възпрепятства дейността на администрацията.
Кметът на село Хлябово Янко Богданов се интересуваше как местните хора могат да режат дърва за огрев от тяхното землище, което попада в НАТУРА 2000.
Съветникът Красимир Иванов сподели, че на новоремонтирания път от с. Българска поляна за разклона за с. Орлов дол са слагали знаци за ограничение на тонажа на превозните средства, но се крадели непрекъснато.
Кметът Красимир Андронов поиска в отклонението на пътя от село Хлябово да се постави табела, която да указва и с. Орлов дол. „Навсякъде има изписани имената на други села, а на нашета няма!“ възмутен сподели той.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 10, 2018 08:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама