Скъпи пури за 181 000 лв. задържаха полицаи

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 10, 2018 20:59

Скъпи пури за 181 000 лв. задържаха полицаи

Скъпи пури за 181 000 лв. конфискуваха полицаи. На 4 март на автомагистрала „Марица“, в посока Димитровград, те спрели за проверка два леки автомобила – “Мерцедес” и “Фолксваген”, шофирани съответно от 58-годишен харманлиец и 46-годишен турски гражданин. От двете коли са иззети с протокол 7 504 пури без бандерол, чиято експертна оценка е за стотици хиляди лева.
От съобщението на полицията става ясно, че двамата водачи са били задържани до 24 часа по образуваното бързо производство.
На другия ден от митница на Капитан Андреево се похвалиха, че са задържали 17 400 къса контрабандни цигари. В полунощ на 5 март на входящо трасе пристигнал товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ за Полша. МПС-то е било отделено за щателна митническа проверка, при която се установило, че на пет различни места в камиона са укрити цигари от марките „Karelia“, „Pall mall“, „L&M“, без български акцизен бандерол.
Открити са и четири пластмасови туби в долапа на шофьорската кабина и под ремаркето. Те се оказали пълни с 480 кутии цигари без български акцизен бандерол.
Други 390 кутии цигари са открити под маската на радиаторната решетка на влекача, зад тапицерията и под леглото в шофьорската кабина.
Преди месец митничарите задържаха 12 800 къса  контрабандни цигари в турски камион. Те са били скрити във фабрични кухини, от двете страни на двигателя. Цигарите са от марката „Karelia ome“. Имало е още 210 кутии от марката Pall mall и 180 от марката LM.

На 6 март при проверка на къща в село Бисер са открити. 2130 литра алкохол Полицаите установили, че пристройка към къщата е обособена като цех за производство на спирта.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 10, 2018 20:59
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама