Симеоновградски офицер се очаква да поеме НСО

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 17, 2018 10:53

Симеоновградски офицер се очаква да поеме НСО

Служилият в Симеоновград ген.-майор Данчо Дяков е вероятният нов началник на Националната служба за охрана (НСО), съобщават централни медии. Той е съветникът по военна сигурност на президента.
За кандидатурата на Дяков е имало „совалки“ между президентството и администрацията на правителството. Изискване в Закона за НСО е да има съгласувателна процедура преди кандидатът да бъде одобрен. Едва след това президентът издава указ за назначението.
Мястото на началника на НСО беше овакантено с оставката на Ангел Антонов.
Дяков започва военна служба като щабен офицер в 49-ти мотострелкови полк в Симеоновград. Тук той създава семейство и е уважаван от хората в града.
През 1992 г. преминава на служба в служба „Военна полиция“, а през 2009 година оглавява военното разузнаване. През 2011 година получава генералски пагони от президента Росен Плевнелиев.

Другият спряган, за този пост, бе офицер служил в харманлийското поделение. Това е заместник-директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП) комисар Тодор Гребенаров, но той е подал заявление за пенсиониране, съобщава БНР.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 17, 2018 10:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама