Ще продават път

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 16, 2006 06:22

На последното си заседание ОбС – Харманли упълномощи кмета да сключи предварителен договор по чл.15, ал. 3 от ЗУТ с Милко Грозев шеф на кафе ,,Олимп“ за продажба на общински имот. Въпросният имот е част от път, който не се използва по предназначението си и е от 22 квадрата. За него от отдел ТУи С към ОбА е изработен план за регулация. Другите собственици на имоти по тази линия също могат да кандидатстват и да си купят част от пътя, който вече не е такъв, обясниха от общината
Това предизвика отново дебати на заседанието. Красимир Панчев стана и директно обвини кмета, че върши работа на своя приятелски кръг, а също така каза, че вече трета година градоначалникът ни не обслужвал хора, които не играели по неговата свирка. Накрая Панчев попита: „Докога ще продължава това нещо?“
Мирослав Василев предложи такива въпроси да не се решават на парче. Той смята, че трябва да се направи регулация на цялата улица, като по този начин всички собственици на имоти по нея също ще могат да се възползват от това. В Харманли има пълзяща архитектура, каза той, първо се поставят масички, след това навес и накрая няма да се учудя, ако универсалният магазин се събере с тези заведения.
В хода на обсъждането думите на Красимир Панчев предизвикаха острата реакция на кмета Лисков, който репликира: „Там има една чупка, която трябва да се изправи, няма никакви приятелски кръгове. Няма друг човек, който да е спрял повече инвестиции от Красимир Панчев. Той, заради личен интерес, спря реконструкцията на бул. ,,България“. Той спря и строежа на пететажна сграда срещу Пътното. Няма нещо голямо, което той да не е спрял. Чудя се как не е спрял и реконструкцията на булевард ,,Преслав“?
В отговор Панчев каза: Гордея се, че съм спрял това безумие с булевард ,,България“, защото 80 на сто от харманлийци не го искаха.
Кметът Лисков продължи с личните нападки. Вие сте откраднали едно място от 300 квадрата пред хотел ,,Хеброс“. Като си толкова голям спонсор, защо не го дариш на общината това място, попита той.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 16, 2006 06:22
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама