Община Харманли купува съсобствен имот

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 16, 2006 06:27

Във вторник ОбС-Харманли реши да прекрати съсобствеността си на бул. ,,България“ №4 (страната на АПК) и да възложи на кмета да закупи частта на другите собственици. Тотка Маркова и Звездомир Сакарски.
На въпрос на съветник дали съсобствениците са съгласни, кметът Лисков обясни: Разговарял съм с наследниците на този имот. Те искат да ги заменят за аптеката, което е абсурдно и аз не се съгласих.
Свързахме се другата страна, която се представлява от Петър Михайлов.

Г-н Михалов, Вие ще продадете ли имота си на общината?
Искам да направя едно уточнение. Става въпрос за имоти, конфискувани от наследодателя ни Марко Димов Сакарски, убит на 1 февруари 1945г по присъда от така наречения Народен съд. Същият бе оневинен от ВАС с решение от 1996г., което даде право да търсим от държавата конфискуваните имоти. Бяха върнати със съдебни решения дворно място, което се намира в двора на бившето АПК и дял в съсобственост в бившата сграда на АПК – собственост на община Харманли. Въпреки всичките ни писмени и устни искания, до ден днешен не ни е дадено правото да упражняваме собствеността си. Да, има водени разговори с г-н Лисков, но те са във връзка с въвод във владение на имотите ни и да ни бъде дадено право за разпореждане. Знаейки, че г-н Лисков няма права, ако изрично не са му делегирани от ОбС, сме водили свободни разговори какво бихме заменили евентуално от нашата част на сградата за друг общински имот.

Все пак ще го продадете ли?
В правото на ОбС-Харманли е да взима всякакви решения по отношение на имотите общинска собственост, но ние нямаме никакво намерение да водим каквито и да е било разговори, докато не бъдем въведени във владение. Тъй като виждаме, че няма и желание от страна на ръководството на общината за въвеждането ни във владение в тези имоти, започваме да си търсим правата по законов ред.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 16, 2006 06:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама