Сградата без стълби остана наполовина

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 1, 2016 18:44

Сградата без стълби остана наполовина

Днес бе съборена част от 6-етажната сграда без стълби в Харманли. Бетонната конструкция се оказа по-здрава от очакването и бяха необходими седмица подготовка и два дни рискована работа по разрушаването на едната клетка.

Останалите части ще бъдат премахнати на няколко пъти. Бетонът от панелите ще бъде натрошен и ще бъде настелен на селски пътища.

Тази сграда е била предвидена да бъде общежитие на тъкачния завод „Маргарит Гогов“. Издигнати са 6 етажа от нея, но след това строителството изведнъж спира, преди да са монтирани стълби за достъп до помещенията. Стана известна из цялата страна като символ на недостроеният комунизъм.

Тъй като е опасна, местните съветници взеха решение тя да бъде съборена, а на нейно място ще бъде създаден парк.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 1, 2016 18:44
Напиши коментар

6 Коментара

  1. Dimitar Stalev ноември 3, 12:09

    Иване,този човек не то познавам,но изговори доста глупости по отношение на бившето общежитие ,строено от „СМК“ Хасково с изпълнител“Стройрайон“ Харманли.Много от кадрите на Стройрайона още са живи и знаят много по-добре от този човек историята на тази сграда.Моля друг път като публикуваш такъв материал да са съобразяваш с действителността и истинските очевидци на събитията!

    Отговори на този коментар
    • fftr ноември 4, 20:08

      Добре де гу син Сталев кажете я бе тая истина и тая действителност на всички бе . Аз от кога чакам някой да ми подаде някаква причина да заобичам тия СМК-та Стройрайони и всичката тази идиотска соц. некадърност,
      Знаеш ли не ме яд на глупостите които сме правели тогава(и аз съм живял в това време),Яд ме е на идиоти като вас дето не намират сили да си признаят ,че живота им е минал в театрална постановка чиито сценарии е писан от идиоти.

      Отговори на този коментар
      • havier ноември 5, 16:19

        Абе fftr – тази соц.некадърност ,за която говориш се оказа много по-здрава от делата на сегашните прехвалени строители – не могат я бутнат таз панелна сграда щото е изчислена от инжинери с истински дипломи ,а не от млади напористи намаани инженерчета със самочувствие без покритие!Дори и сценарий писан от идиоти живота си мина в сигурност и спокойствие – , а сега с наточени афгани и други разни навлеци- замисли се преди да пишеш глупостите си правейки се на голям спец и новатор.Голямата уста не е подкрепена с наличие на много мозък.

        Отговори на този коментар
      • до fftr ноември 7, 10:25

        анонимно е лесно да се хули, но пък защо не застанеш зад името си както е направил Димитър Сталев

        Отговори на този коментар
  2. човек от квартала ноември 2, 14:26

    Чудесно е че ще се възстанови парка на това място, на това място както е било преди построяването на сградата! Обаче идва друг проблем – частните оградени градинки, които са реституирани след 1990 имоти които са около блока сега изведнъж ще се окажат посредата на парка! Тях какво ги правим? Едва ли общината ще се нагърби да ги изкупува, а е безумно парка да се изгради криволичейки между тях. Някой са и с доста солидни размери и едва ли собствениците им ще ги дадат на безценица…

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама