Северното платно на „Марица“ е в безобразно състояние

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 23, 2015 13:42

Северното платно на „Марица“ е в безобразно състояние

Акценти

 • От 2007 година досега тя вече е ремонтирана веднъж

Свързани публикации

Северното платно на автомагистрала „Марица“ от Харманли до Любимец е в безобразно състояние. Освен че по него вече има стотици кръпки, на много места асфалтовото покритие е разрушено и се е надигнало опасно. На някои места то е над 20 сантиметра, което създава опасност за бързодвижещите се автомобили. Закърпването не помага, защото кръпките отново се разбиват.

На това платно под износващия слой през лятото на 2010 година поставиха текстилна основа, но явно и тя не помага.

Тази отсечка от аутобана бе пусната в движение през пролетта на 2010 година след основен ремонт. Девет месеца след това южното платно започна да се руши. Наложиха се спешни ремонти и то бе закърпено.

Близо две години след това ситуацията се повтори и на северното платно.

Освен това при дъжд на две места на това платно се образуват големи локви. За преминаващите с над 120 км в час автомобили това е голямо изпитание, защото когато колата попадне във вода, тя става неуправляема.

Освен техническите проблеми на пътния възел за Тополовград има и несъответствие на разстоянията, обозначени на табелите. На първата пише, че Харманли е на 1 км, на втората – че е на 3 км, а на третата – отново 1 км. А от последната сериозна буря, преди около месец е съборена и невъзстановена табелата с надпис  „Харманли“, която обозначава влизането в населеното място. Тя е подпряна ниско долу и не се вижда от пътното платно.

magistr-5 magistr-4 magistr-3 magistr-2Magistral

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 23, 2015 13:42
Напиши коментар

5 Коментара

 1. Петко юни 25, 12:55

  Изграждането на този участък беше заслуга на Станишев и Тройната коалиция – БСП , ДПС и НДСВ. Сърдете се на тях или си продължавайте да си ги избирате и си блъскайте главите отново и отново.

  Отговори на този коментар
  • Vladimir Vladimirov юни 25, 14:43

   На 2 октомври 2009 г
   Министър-председателят Бойко Борисов, Министър Росен Плевнелиев и Председателят на УС на АПИ Божидар Йотов ще открият магистрални участъци от АМ «Марица», с обща дължина 30,28 км , свързващи Харманли – Любимец – до разклона за Ново село.
   Официалната церемония по откриването ще започне в 12.00 ч., при км 99+720 до пътен възел “Ново село” на автомагистрала “Марица”.
   Въвеждането в експлоатация на пътните участъци ще облекчи трафика към Гърция и Турция, движението на автомобили и товари през ГКПП Капитан Петко Войвода и ГКПП Капитан Андреево, което е от изключително значение региона.

   Отговори на този коментар
 2. Ivo юни 25, 02:33

  zabelqzvate li che na tabeli edno do drugo Topolovgrad vednuj e na 36 km,vednuj na 44 a malko sled lukoila e na 51 km ??? 😀

  Отговори на този коментар
 3. harmanliec юни 23, 20:12

  Малоумна работа НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ !!!

  Отговори на този коментар
 4. mar юни 23, 18:27

  А що пари са откраднати покрай тия магистрали . . . .

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама