Съветниците да се заемат сериозно с проблема с водата

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 17, 2019 11:10

Съветниците да се заемат  сериозно с проблема с водата

Проблемът с водоснабдяването отново бе на дневен ред, този път на последната сесия на ОбС – Симеоновград. Той бе поставен от Даниела Лачева, която присъстваше на заседанието като гражданин. Тя прикани местните съветници да бъдат съпричастни трудностите на жителите на града. „Покажете елементарна отговорност към симеоновградчани за водата. Целият град е мръсен, а няма вода. Направете нещо! Аз като физическо лице пратих писма до много институции и хората ми отговориха. А вие какво правите? За каква пречиствателна станция говорите, след като няма вода!“
„Не съм съгласна, че нищо не правим”, отговори кметът Милена Рангелова. “Готвим задание за пречиствателна станция. Подменяме водопроводи с пари от правителството, но това не решава проблема. Сега се отпускат пари за асфалтиране, а за водопроводи няма. Стараем се да лавираме.
Нормално е при такава суша да няма вода, такова е времето. Есента и зимата няма да има режим. Някои хора не могат да преценят какво се прави“, бе заключението на градоначалика.
Изказването на госпожа Лачева предвика различни реакции у съветниците. Антон Петров го определи като търсене на начин за реклама. Други се отнесоха с ирония и сарказъм.
Дончо Донков омаловажи проблема като каза, че манган е имало още преди 40 години, не е от сега.
От други изказвания стана ясно, че недостигът на вода утежнява общинския бюджет, от който се отпускат пари за доставка на бутилирана в училищата.
Една от точките в дневния ред председателят на ОбС Светлана Манолава определи като „изключително притеснителна“. В нея директорът на СУ ”Св. Климент Охридски” Теодорина Иванова иска разрешение за създаване на маломерни паралелки за учебната 2019/2020г. Това е необходимо, за да може в училището да се запази професията „готвач”. Тъй като Общински съвет – Симеоновград е първостепенен разпределител с бюджета, съгласно Наредба за финансирането на институциите в системата на предучилищното и училищното образование, е необходимо неговото разрешение.
Съветникът Росен Бонев изрази своето мнение, според което готвачи и сервитьори от живеещите роми в от кв. „Лагера“ не може да стане.
В дневния ред бе включена и точка, с която се определяше добиване дървесина от общинските гори. „Дават ни да сечем 500 куб. м. Преди сме сечали по 10 – 12 000, но сега не ни разрешават повече,“ уведоми кмета Милена Рангелова.
„Колко акта има направени за незаконно добиване“, попита Антон Петров. Кметът обеща да провери и отговори. „Докато има купувачи, ще има и такива, които секат, бе нейното мнение по въпроса.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 17, 2019 11:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама