Съветници не разрешиха продажба на земя

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 7, 2016 07:12

Съветници не разрешиха  продажба на земя

ГЕРБ и групата на „За Тополовград“ гласуваха „против“ докладната за продажба на 400 декара земя. Това стана на последната сесия на ОбС. Според тях мотивите, че така ще се облекчи бюджетът на общината са несериозни. Те застъпват тезата, че трябвало да се продава само тогава, когато купувачът имал инвестиционно намерение.
В докладната, внесена от кмета, е записано, че за посочените имоти е сключен договор за аренда, но в интерес на община Тополовград е те да бъдат продадени чрез търг, като по този начин ще се подпомогне общинския бюджет. Земята е около 400 декара и е в землището на село Синапово.
Кметът Божин Божинов попита защо същите съветници през ноември са гласували за продажба на земя, а сега не. Той каза, че при друга сделка за продажба чрез търг са постигнали двойно по-висока от предварително гласуваната цена.
В дневния ред на сесията имаше включена точка за отдаване под наем сграден фонд на СБАЛВБ – Тополовград ЕООД. Той е необходим за изграждане на нова Бърза помощ.
В друга се даваше начало на процедура за концесия на язовири.
Съветниците дадоха безвъзмездно право за прокарване на кабел през имоти, общинска собственост.
ОбС прие годишна програма за развитие на народните читалищата на територията на общината. Общо 10 са те: „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“ – Тополовград, „Екзарх Антим I -1936“ – Орешник, „Пробуда – 1920“ – с. Мрамор, „Пробуда – 1928“ – с. Устрем, „Васил Левски – 1933“ – с. Радовец, „“Изгрев – 2937“ – с. Срем, „Развитие – 1932“ – с. Княжево, Васил Левски – 1931“ – с. Синапово, „Сакар – 1928“ – с. Хлябово и „Паисий Хилендарски – 1927” – с. Орлов дол.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 7, 2016 07:12
Напиши коментар

1 Коментар

  1. chiko декември 7, 10:58

    Много правилно решение!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама