Коледно -новогодишна програма на община Свиленград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 8, 2016 21:34 Updated

Коледно -новогодишна програма на община Свиленград

Акценти

  • Празник на младото вино ще се проведе на 17 декември на коледния базар
  • Ще бъдат дегустирани тазгодишни местни вина. Най-добрите гроздови еликсири ще бъдат отличени с награди.

Свързани публикации

Свиленград посреща Коледните и новогодишни празници богато украсен със светлинни фигури и орнаменти по входните пунктове на града, главните улици и кръстовища. Детски шоу програми, изложби, концерти и балове са събитията, които са подготвени от общината за празничното настроение на жителите и гостите на града. Светлините на коледната елха в центъра на града ще грейнат в петък, 9 декември, в 17 часа. Преди това, от 16 часа за децата ще се играе Коледна щуротека с Дядо Коледа и много приказни герои. Малчуганите ще се забавляват и ще бъдат включени в шоуто с игри и подаръци.

Традиционният коледен базар на бул. „България” ще се открие в събота, 10 декември, от 11 часа с концерт на народния певец Веселин Василев и танцьорите от клуб „Веселяци”. В коледните къщички посетителите ще намерят различни празнични сувенири, детски играчки, керамични и текстилни арт изделия, захарни и тестени лакомства, руски традиционни храни и напитки, скара и вино. Една от къщичките е предоставена от общината за благотворителни каузи.

Годишната изложба на местните творци ще се открие същия ден от 18 часа в Арт галерията. Изложбата представя творби на изящните и приложните изкуства с най-различни сюжети, стилове, техники и материали, като живопис, дърворезба, текстилно изкуство, графики.

Вълшебна Коледа” е темата на конкурса за детска рисунка, обявен от общината, а най-добрите творби от него ще украсят фоайето на Общинска администрация на 14 декември. От 16 часа ще бъдат наградени отличилите се малки художници. Рисунката, която е класирана на първо място, ще бъде отпечатана като коледна картичка от името на кмета, каквато е традицията вече над 10 години.

Коледен бал организира отново общината за всички спортни клубове на 15 декември в Спортната зала. Събитието ще започне от 15 часа. Ще бъдат наградени най-добрите спортисти и треньори за изминалата година.

Голям коледен концерт „Ой, Коледо” с участието на читалищните формации подготвя НЧ „Просвета – 1870”. Той ще се състои на 19 декември от 18 часа в салона на читалището. Още два концерта са включени в коледната програма – на вокална група „Хармония” – на 16 декември от 18 часа в читалището, а на 24 декември от 11 часа коледния базар ще огласят с фолклорни изпълнения певчески групи при НЧ „Изгрев – 1921”.

Източник: Отдел „Хуманитарни дейности“ към ОбА- Свиленград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 8, 2016 21:34 Updated
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.