Съветници гласуваха предсрочно за да „спрат популизма на колега“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 27, 2017 07:35

Съветници гласуваха предсрочно за да „спрат популизма на колега“

Акценти

  • За предишният кмет Михаил Лисков "Изворът на Белоногата" не е бил приоритет

Свързани публикации

Съветниците на Харманли гласуваха предсрочно ОбА да кандидатства по проект, с който „Изворът на Белоногата“ да се възстанови и добие приемлив и красив вид. Програмата, по която това може да стане, стартира през следващата година, но го направиха за да угодят на съветник Светлана Николова, която в продължение на месеци си прави реклама, като „спасява“ този исторически обект, въпреки че знае, че никакви ремонти по него не могат да започнат, докато не е изяснена собствеността.

За последните 10 години кметът Михаил Лисков е написал само едно писмо до областния управител Кадир Исов във връзка с облагородяването му, стана ясно на сесията.

Заместник – кмета Валентина Димулска съобщи, че още през януари 2016 година са изготвили технически проект, с който кандидатствали по програма за ТГС – България – Турция. „Няма как общината да влага публични средства върху терен, за който не е установена собствеността и на който нямаме право за управление. Година и половина върви кореспонденция, и преди няколко седмици на кметът Мария Киркова се срещнала с министъра на културата Боил Банов. От него тя е получила пълно съдействие, а областния управител уверил, че задействана процедурата по очертаване граници, което е задължително преди да бъде издаден акт за собственост на тази местност.

„Вече сме на финалната права за да получим правото на управление. За да върнем облика на „Изворът на Белоногата“ не са нужни много думи и евтин популизъм, нужни са действия, които ние сме предприели още от началото на 2016 година,“ завърши госпожа Димулска.

На сесията съветниците приеха над 20 докладни, сред които отчетите на общински дружества,

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 27, 2017 07:35
Напиши коментар

1 Коментар

  1. IVAN юли 27, 12:19

    Хармалийци НИКОГА не трябва да забравят ,че войната кьде да бьде ГЕРГАНИНИЯ ИЗВОР е започнала още реди 9 .09 .1944 и след като стига чак до Т Живков е решено да е в Харманли на 16 12 1958г. На откриването идва лично Т Живков .

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама