Само първолаците не усетиха, че тази година откриването е по-различно

От септември 18, 2020 15:51

Само първолаците не усетиха, че тази година откриването е по-различно

Акценти

  • Регионален вестник, # 35/915 година XVII, 18 - 24 септември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград и Маджарово

Свързани публикации

По необичаен начин бе открита новата учебна година, съобщава „Старият мост“. За пръв път училищните дворове не бяха препълнени от деца и родители. Липсваше всеобщо тържество – класовете бяха разделени на групи, които по график се отправяха към класните стаи.
В сградите на училищата всички влизаха с предпазни маски. Дезинфекцията на ръцете също бе задължителна. Диспенсъри имаше както на входа, така и по коридорите. Поставени са бойлери за топла вода в санитарните възли.
Единствено първокласниците и новопостъпилите в училищата петокласници и осмокласници присъстваха на съкратена церемония по случай първия учебен ден. Освен тях в двора на СУ „Д-р Петър Берон“ бяха дошли и абитуриентите. Тук все пак спазиха донякъде традицията с 40-минутна празнична програма.
На интервали се отправяха към класните стаи възпитаниците и в останалите училища в общината. За разлика от други години официални лица на откриването нямаше.
Може би единствено първокласниците тази година не усетиха промяната в празника. За тях този ден си остана вълнуващ, защото за пръв път прекрачваха прага на училището и за пръв път чуваха училищния звънец. Краткият тържествен ритуал бе най-вече в тяхна чест. Майки и бащи, баби и дядовци по традиция бяха дошли да ги съпроводят в начинанието им.

190 са децата тази година, които за пръв път прекрачиха училищния праг в община Свиленград. Приблизително толкава те са били и меналата година. Общо над 2000 ученика изпълниха класните стаи в шестте училища в общината. 700 са децата в целодневните детски градини.

Снимка: “Старият мост”

От септември 18, 2020 15:51
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама