Само един кандидат се яви за Градската градина на Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 9, 2015 09:14

Само един кандидат се яви за Градската градина на Харманли

Акценти

 • Старият концесионер се отказа, заради непосилни условия, поставени от кмета на общината
 • Новият през първите два години да вложи над 850 хиляди лева.

Свързани публикации

Само един кандидат подаде документи за участие в конкурса за концесията на Градската градина на Харманли. Това е фирма „Бонев комерс“ от града.

Най-големият парк в момента се стопанисва от общината, след като местната управа не удължи договора на предишния концесионер (и най-голям инвеститор) и го принуди да се откаже заради допълнителните условия, предложени от кмета Михаил Лисков.

Това явно не е притеснило новия кандидат, защото според изискванията на община Харманли през първите две години той ще трябва да похарчи около 865 000 лева. В тази сума са включени инвестиции за около 300 хиляди лева (за ремонт на лятната кафе-сладкарница, за плувен комплекс, за летен ресторант, за монолитни павилиони, за обществена тоалетна, за разсадник, за паркинг, за изграждане нови алеи, за нови огради, за построяване на нова детска площадка, за изграждане на поливна система, за преустройство и оформяне на разсадника, за обновяване на озеленяването, за обновяване на детска площадка, за разширяване на осветителната система). В доклада на фирмата-консултант разходите на бъдещия концесионер годишно ще са 282 800 лв., а приходите – 299 800 лв.

Ако общината одобри единствения кандидат, кметът ще подпише договор за 15 години, а месечната вноска ще бъде не по-малка от 400 лева. Освен това концесионерът ще трябва безплатно да отделя до 20 часа на месец в плувния комплекс по искане на Общината. Той се задължава още да осигури охрана, гарантираща обществения ред на територията на комплекса.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 9, 2015 09:14
Напиши коментар

14 Коментара

 1. потресен май 14, 01:02

  Едва ли ще дойде човек който да стопанисва градската така както Живко.Децата ни се забавляваха когато ги водихме там,той ги забавлявате,а сега…жалко,много жалко,за старанието на този добър човек…

  Отговори на този коментар
 2. pepo май 11, 17:41

  ами тъпънииии стига сте писали , драскачи , ами като доидат избори а те наближават недеите пуска само главни и да се чешете да не казвам каде ами гласуваите ……….

  Отговори на този коментар
 3. шадравана май 10, 17:47

  Няма ли кой да заснеме другия паметник на комунизЪма-шадравана пред „Била“? Няколко дни работници го пълнеха,човек с вратовръзка „контролираше“,а сега просто е едно БЛАТО ,пълно с боклуци,а жабешкия хор е невероятен!!Въпрос на дни е да стане развъдник на комари и болести!За 24 май чудни селфита ще си правят абитуриентите,пък и аромата е уникален!

  Отговори на този коментар
 4. хихи май 10, 15:41

  всики гражданин кмет, всеки кмет с джип

  Отговори на този коментар
 5. Гого Николов май 9, 20:29

  Всички знаеха че ще е човекът на Лисков Делчо Бонев но не знаят къде е далаверата . Да вложиш 800 хиляди и след това да чакаш да си ги върнеш за 15 години нещо не ми се вързва… Някой няма ли да подскаже къде е далаверата ….. Аризоната за 5 години купи няколко джипа и да чака от тук да изкарва … не ме се вярва….

  Отговори на този коментар
 6. Михаил Генов май 9, 19:29

  То май и джипа на кмета се появи с камионите ама той не все разваля

  Отговори на този коментар
 7. жеко май 9, 14:53

  Изгониха човека ,който си вършеше много добре работата, а сега ще видите как ще е за напред.

  Отговори на този коментар
 8. Сканирам всичко! май 9, 13:00

  Сканирам всичко!
  април 8, 20:35
  Имам предчувствие,че в тази концесия има нещо подозрително!Защо мисля така? Защото подлеза,който се строи от ЖП министерството ще започва точно от Градската градина и за ползването на това пространство от градината ще се плащат за отчуждаване „някакви“ пари на Общината или на концесионера,които при всички случаи ще останат скрити от обществото! Точно поради тази причина,“концесионерът“не трябва да бъде този ,който спечели конкурса,а този който“трябва да спечели“.Дали съм прав,ще стане ясно след време!

  Отговори на този коментар
 9. шофьор май 9, 12:21

  Тази фирма не продаде ли няколко камиона на общината които непрекъснато се развалят

  Отговори на този коментар
 10. ВАНКО - ДРАГАНКО май 9, 10:17

  ЧЕСТИТО НА Г-Н ДЕЛЧО БОНЕВ ДО СЕГА БЕШЕ ОБЩЕСТВЕНА ТАЙНА А СЕГА И ВЕЧЕ Е ОФИЦИАЛНО

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама