В Харманли вече чакат милионера за Градската градина

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 8, 2015 09:27

В Харманли вече чакат милионера за Градската градина

Акценти

  • Годишно разходите, изчислени от консултант, трябва да са 282 000
  • Общината иска от концесионера 300 000 инвестиции за първите 2 години
  • Концесионерът ще трябва да осигури охрана
  • Той ще трябва да дава по 20 часа време за нуждите на общината
  • Ще трябва да ремонтира обществената тоалетна.

Свързани публикации

Община Харманли чрез сайта си обяви, че вече е започнала процедура за предоставяне на концесия на Градската градина в Харманли.

Тя е с площ 38 956 кв. м, и в нея има няколко търговски обекта.
Срокът за получаване на документацията за участие в процедурата започна една седмица преди да излезе официалното обявление и ще приключи в 16:00 часа на 3 май.

През това време документи и оферти могат да се внасят в деловодство на “Информационен център за услуги на граждани” на адрес: ”Петко Каравелов” №4. Дадени са лица за контакти: Кремена Канева – тел. 0373 82015 173, Добромира Иванова – тел. 0373 82015 112; Фани Димитрова – тел. 0373 82015 163 и Цвета Черкезова – тел. 0373 82 015 214.

Кандидатите за участие ще трябва да внесат 30 000 лева депозит. Концесията ще е за 15 години, а месечната вноска ще бъде не по-малка от 400 лева. Общината иска концесионерът безплатно да отделя до 20 часа на месец в плувния комплекс за нейни нужди.

Освен това концесионерът се задължава да осигури охрана, гарантираща обществения ред на територията на комплекса.

От документацията, която бе предоставена на местните съветници на последната сесия, става ясно, че през първите две години концесионерът ще трябва да похарчи около 865 000 лева. В тази сума са включени инвестиции за около 300 хиляди лева (за ремонт на лятната кафе-сладкарница, за плувен комплекс, за летен ресторант, за монолитни павилиони, за обществена тоалетна, за разсадник, за паркинг, за изграждане нови алеи, за нови огради, за построяване на нова детска площадка, за изграждане на поливна система, за преустройство и оформяне на разсадника, за обновяване на озеленяването, за обновяване на детска площадка, за разширяване на осветителната система). Според фирма-консултант разходите на бъдещия концесионер годишно ще са 282 800 лв., а приходите – 299 800 лв. Разликата между двете суми е печалбата.

Градската градина на Харманли се стопанисваше от най-големия инвеститор в града – завод „Елпром Харманли“. 10 месеца преди старата 15-годишна концесия да изтече от там пратиха писмо до кмета Михаил Лисков с искане за удължаване на срока, съгласно договора. След дълго, близо 9-месечно мълчание от харманлийския градоначалник, концесионерът се отказа.

На видеото може да видите дебатите в местния парламент, когато се взимаше решение за отдаване на концесия.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 8, 2015 09:27
Напиши коментар

8 Коментара

  1. pepo април 11, 19:25

    Ами еѝѝѝѝ тъпъни само говорите пък като доѝдат избори и пак за Лисков . Как да се променят нещата като кмета е същия , и тая Минка ….. омръзна ми да ги гледам.

    Отговори на този коментар
  2. Сканирам всичко! април 8, 20:35

    Имам предчувствие,че в тази концесия има нещо подозрително!Защо мисля така? Защото подлеза,който се строи от ЖП министерството ще започва точно от Градската градина и за ползването на това пространство от градината ще се плащат за отчуждаване „някакви“ пари на Общината или на концесионера,които при всички случаи ще останат скрити от обществото! Точно поради тази причина,“концесионерът“не трябва да бъде този ,който спечели конкурса,а този който“трябва да спечели“.Дали съм прав,ще стане ясно след време!

    Отговори на този коментар
  3. Борко април 8, 11:08

    Концесионерът Живко не искаше да се отказва-просто го принудиха, а нашия кмет с мълчанието си показа пример за това как не трябва да се държи един кмет. Оревоар.

    Отговори на този коментар
  4. кафеджия април 8, 10:06

    Разходи 3000 лева приходи 1000 лева . Разликата се плаща от данъкоплатците за да може кмета да си пие там кафето. на това се казва нелоялна конкуренция спрямо другите кафенета в града и трябва да се сезира комисията за защита на конкуренцията

    Отговори на този коментар
  5. За сравнение април 8, 09:31

    Общината ще публикува ли отчет колко са приходите и колко разходите на „общинското“ кафе в новото НДК за сравнение?????

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама