Съмнения за връзка между разходка с Бентли и презастрояване в Хасково

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 18, 2019 16:21

Съмнения за връзка между разходка с Бентли и презастрояване в Хасково

Акценти

  • "Защо общината не прави нови детски площадки, защо не се прави паркът зад ДНА, попита Делян Добрев."Подканяме гражданите да ни сигнализират за подобни безумия, колкото и малки да са те."

Свързани публикации

„Трябва да стимулираме създаването на нови зелени площи, а не застрояването им“. Това каза днес областния координатор на ГЕРБ – Хасково Делян Добрев на специална пресконференция. Темата й бе плановете за строителство върху частен терен в квартал „Куба“ в областния град. Политическата позиция на партията му е, че градът се презастроява, че зелените площи намаляват, а от ГЕРБ не трябвало да позволят това да се случи.

„У нас остава едно горчиво чувство, че това строителство е отплата за една екскурзия в Монако, разходка с Бентли,“ е тълкуванието на господин Добрев.

Убеден е, че това не се случва заради обществения, а заради личния интерес на определени хора.

Делян Добрев каза, че на този етап, докато не са видели документите, не твърдят, че това разрешение е незаконно, но подчера, че не е целесъобразно, а общината вместо да одобри този инвестиционен проект има други възможности. Може да обещети собственика, да закупи терена, да направи заменка, може и да промени Общия устройствен план на тази територия.

„Ще внесем решение на ОбС да се предотврати това безумие,“ категоричен е Делян Добрев.

„Изпратих искане до кмета да представи всички документи на заседание на ОбС“, каза председателят на местния парламент Таня Захариева. При нея имало подписка с над 200 подписа на граждани, живеещи на улиците „Св. Св. Кирил и Методий“ и „Брацигово“ в квартала срещу новия строеж. Те са против застрояването.

Областния управител Станислав Дечев каза, че това не е първия случай на презастрояване в този квартал. „Преди години изчезна зелена площ, там се построи къща. Затова децата се преместиха другаде да играят, на друга площадка. Държим зелените зони в Хасково да останат, за да има те къде да играят,“ отбеляза той.

„Имотът съм го купил преди 20 години и сега реших да строя върху него 9-етажна кооперация. Всички документи са ми изрядни и не разбирам защо са всички тези неща,“ сподели Иван Стаматов. Каза че по времето на предишния кмет не е построил нищо в този град и сега решил да направи нещо.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 18, 2019 16:21
Напиши коментар

1 Коментар

  1. изумен февруари 18, 23:16

    трима шмули ръсят бисери, а тоя в средата осран до уши

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама